Pieni voileipäkakku

Voileipäkakku on yleensä monien juhlien suosikki ja saattaa kadota pöydästä nopeammin kuin makeat kakut. En ole ennen tehnyt voileipäkakkua, vaikka sen valmistaminen on loppujen lopuksi tosi simppeliä!


Tämä kakku on tehty taas pienempään n 16 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, koska muuten me syötäisiin tätä kakkua koko viikko:D Täytteet vaihtelevat aina kinkusta, kalaan ja metukkaan ihan oman maun mukaan! Tämä minun kakkuni on kuitenkin kinkkuversio. ;) 

Kakkuun tarvitset:
  • Paahtoleipää
  • savukinkkukuutioita
  • oman maun mukaan tuorejuustoja- esim piparjuuri (vain hieman, sillä tämä on tuhtia tavaraa) ja paprika-chili
  • ylijäämät creme fraichesta
  • suolakurkku
  • pieni sipuli
  • vettä
  • lihaliemikuutio/kasvisliemikuutio

Koristeluun: 
  • 200g tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • (kurkkua)
  • kirsikkatomaatteja
  • persiljaa
  • kinkkuleikkelettä



Valmistusohje:

  1. valmista täyte sekoittamalla kulhossa tuorejuustot, pilkottu sipuli ja pilkottu suolakurkku. Laita jääkaappiin maustumaan
  2. laita n 2 dl vettä kattilaan kiehumaan ja murenna lihaliemikuutio joukkoon. Kiehuttele, kunnes kuutio on liennut veden joukkoon ja ota pois levyltä.
  3. vuoraa kakkuvuoka elmukelmulla
  4. leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja tee sopivan kokoisia paloja peittääksesi kakkuvuoan pohja
  5. kasaa kakku: kostuta pullasudilla leipäkerros, laita päälle täytettä, päällystä leipäkerroksella ja kostuta jne. Jokainen leipäkerros kostuteaan lihaliemellä
  6. päälimmäisin kerros on leipää. Kakun ollessa valmis, peitä se reunan yli menevällä kelmulla ja laita jääkaappiin.
  7. valmistetaan koristekerros: vatkaa kuohukerma, lisää joukkoon mausteet ja tuorejuusto. Pilko haluamiasi koristeita haluamallasi tyylillä
  8. ota kakku jääkaapista ja kumoa se alustalle. Peitä tuorejuustokermalla ja koristele!










Ei kommentteja