Tämä kakku on tehty taas pienempään n 16 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, koska muuten me syötäisiin tätä kakkua koko viikko:D Täytteet vaihtelevat aina kinkusta, kalaan ja metukkaan ihan oman maun mukaan! Tämä minun kakkuni on kuitenkin kinkkuversio. ;)
Kakkuun tarvitset:
- Paahtoleipää
- savukinkkukuutioita
- oman maun mukaan tuorejuustoja- esim piparjuuri (vain hieman, sillä tämä on tuhtia tavaraa) ja paprika-chili
- ylijäämät creme fraichesta
- suolakurkku
- pieni sipuli
- vettä
- lihaliemikuutio/kasvisliemikuutio
Koristeluun:
- 200g tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa ja pippuria
- (kurkkua)
- kirsikkatomaatteja
- persiljaa
- kinkkuleikkelettä
Valmistusohje:
- valmista täyte sekoittamalla kulhossa tuorejuustot, pilkottu sipuli ja pilkottu suolakurkku. Laita jääkaappiin maustumaan
- laita n 2 dl vettä kattilaan kiehumaan ja murenna lihaliemikuutio joukkoon. Kiehuttele, kunnes kuutio on liennut veden joukkoon ja ota pois levyltä.
- vuoraa kakkuvuoka elmukelmulla
- leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja tee sopivan kokoisia paloja peittääksesi kakkuvuoan pohja
- kasaa kakku: kostuta pullasudilla leipäkerros, laita päälle täytettä, päällystä leipäkerroksella ja kostuta jne. Jokainen leipäkerros kostuteaan lihaliemellä
- päälimmäisin kerros on leipää. Kakun ollessa valmis, peitä se reunan yli menevällä kelmulla ja laita jääkaappiin.
- valmistetaan koristekerros: vatkaa kuohukerma, lisää joukkoon mausteet ja tuorejuusto. Pilko haluamiasi koristeita haluamallasi tyylillä
- ota kakku jääkaapista ja kumoa se alustalle. Peitä tuorejuustokermalla ja koristele!
Ei kommentteja