Kakkupohja
- 20g voita
- 1 ruokalusikka maitoa
- 90 g jauhoja
- 3 munaa
- 90 g sokeria
- 1 teelusikka vanilijasokeria
- Pistä uuni esilämpenemään 180 C
- Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. (voit käyttää myös voilla voitelu + korppujauho menetelmää)
- Pistä maito ja voi samaan mikronkestävään kulhoon. Sulata voi mikrossa.
- Vaahdota sokerit ja munat. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa
- Siivilöi jauhot kolmessa osassa vaahdon joukkoon. Pistä voi-maitoseos myöskin kolmessa osassa. Nostele varovasti nuolijalla (esim. jauhot + voi-maitoseos + nostele: toista kolme) kertaa.
- Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 180 C noin 20 minuuttia. Voit testata pohjan kypsyyden pistämällä puisella hammastikulla keskelle kakkua. Jos tikkuun ei jää taikinaa, niin kakku on kypsä.
- Anna jäähtyä kakkuvuoassa noin 30 min ennen kakun leikkaamista 3 osaan (katso ohjeet Kinuskikisan ohjeet kakunleikkaamiseen
Kermavaahto
- 480g kermavaahtoa
- 50 g tai oman maun mukaan sokeria - käytin tomusokeria
- 1/2 teelusikkaa vanilijasokeria
Vaahdota kuohukerma ja lisää lopuksi sokerit.
- 300g mansikoita
- 200g persikoita
- 2 rkl maitoa kostutukseen
- Pilko osa mansikoista ja persikat. Jätä haluamasi määrä mansikoita koristeluun.
- Kostuta kakun ensimmäinen kerros maidolla. Ole varovainen,ettet kostuta kakkua liikaa
- Levitä kerros kermavaahtoa. (Ohjeeseen laitettu kuohukermamäärä on melko riittoisa, mutta kannattaa muistaa, että kermavaahtoa tulee vielä toisen kerroksen päälle sekä ulkokerrokseen)
- Laita puolet mansikoista ja persikoista
- Pistä toinen kerros, kostuta, levitä kermavaahto ja lisää loput hedelmät
- Laita viimeinen kerros ja kostuta pinta.
- Laita kevyt kerros kermavaahtoa kakun ympärille. Tämän jälkeen kakku laitetaan 30 minuutiksi jääkaappiin. Toimenpiteellä estetään kakun mureneminen, kun kermavaahtoa laitetaan reilummin ja kakkua koristellaan.
- Ota kakku jääkaapista ja levitä loput(tai haluttu määrä) kermavaahdosta kakun ympärille.
- Tee kakun "kiehkurat" pursottimella ja asettele puolitetut mansikat.
j
jääkaappiin 30 minuutiksi |
Valmis kakku!
Ei kommentteja