Pieni ja helppo mansikkakakku

Lauantain ja itseni iloksi päätin tehdä pienen mansikkatäytekakun! Koska meitä on kotosalla vain kaksi syömässä, niin käytän usein halkaisijaltaan 16 cm olevaa kakkuvuokaa.



Kakkupohja

  • 20g voita
  • 1 ruokalusikka maitoa
  • 90 g jauhoja
  • 3 munaa
  • 90 g sokeria
  • 1 teelusikka vanilijasokeria
  1. Pistä uuni esilämpenemään 180 C
  2. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. (voit käyttää myös voilla voitelu + korppujauho menetelmää)
  3. Pistä maito ja voi samaan mikronkestävään kulhoon. Sulata voi mikrossa.
  4. Vaahdota sokerit ja munat. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa
  5. Siivilöi jauhot kolmessa osassa vaahdon joukkoon. Pistä voi-maitoseos myöskin kolmessa osassa. Nostele varovasti nuolijalla (esim. jauhot + voi-maitoseos + nostele: toista kolme) kertaa.
  6.  Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 180 C noin 20 minuuttia. Voit testata pohjan kypsyyden pistämällä puisella hammastikulla keskelle kakkua. Jos tikkuun ei jää taikinaa, niin kakku on kypsä.
  7. Anna jäähtyä kakkuvuoassa noin 30 min ennen kakun leikkaamista 3 osaan (katso ohjeet Kinuskikisan ohjeet kakunleikkaamiseen







Kermavaahto

  • 480g kermavaahtoa
  • 50 g tai oman maun mukaan sokeria - käytin tomusokeria
  • 1/2 teelusikkaa vanilijasokeria

Vaahdota kuohukerma ja lisää lopuksi sokerit.

Täyte

  • 300g mansikoita
  • 200g persikoita
  • 2 rkl maitoa kostutukseen

  1. Pilko osa mansikoista ja persikat. Jätä haluamasi määrä mansikoita koristeluun.
  2. Kostuta kakun ensimmäinen kerros maidolla. Ole varovainen,ettet kostuta kakkua liikaa
  3. Levitä kerros kermavaahtoa. (Ohjeeseen laitettu kuohukermamäärä on melko riittoisa, mutta kannattaa muistaa, että kermavaahtoa tulee vielä toisen kerroksen päälle sekä ulkokerrokseen)
  4. Laita puolet mansikoista ja persikoista
  5. Pistä toinen kerros, kostuta, levitä kermavaahto ja lisää loput hedelmät
  6. Laita viimeinen kerros ja kostuta pinta. 
  7. Laita kevyt kerros kermavaahtoa kakun ympärille. Tämän jälkeen kakku laitetaan 30 minuutiksi jääkaappiin. Toimenpiteellä estetään kakun mureneminen, kun kermavaahtoa laitetaan reilummin ja kakkua koristellaan.
  8. Ota kakku jääkaapista ja levitä loput(tai haluttu määrä) kermavaahdosta kakun ympärille.
  9. Tee kakun "kiehkurat" pursottimella ja asettele puolitetut mansikat.


j
jääkaappiin 30 minuutiksi

Valmis kakku!






Ei kommentteja