Tarjolla mind fu*k herkkuja

Idea tämän kerran leipomuksiin tuli siitä, kun muutama viikko sitten valmistin croisantteja, joidenka päällä oli vuohenjuustomoussea sekä mansikoita. Haukatessani palasen tuli kuitenkin totaalinen mind fu*k, koska croisantin päällä oleva vuohenjuustomousse näytti aivan kermavaahdolta!

Kyllä, olin itse annokseni tehnyt ja tiesin mitä suuhuni laitan, mutta silti kokemus oli tosi hämmentävä. :D Siksi siis päätin kokeilla "mind fu*k" -teemaisia herkkuja illanistujaisia varten. Reseptejä tuli muutama ja siksi jaoin tämän poustauksen osiin. ;)

Ensimmäisenä käsittelyssä on sushi-teemaiset kakkuset, jotka valmistin kääretorttupohjalla ilman perunajauhoja.

Kakkupohjan ainesosat

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Valmistusohje:

  1. laita uuni esilämpenemään 200 asteeseen
  2. vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun tekemäsi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkyviin
  3. sekoita leivinjauho ja vehnäjauhot keskenään. 
  4. siivilöi jauhot muutamassa osassa munavaahtoon varovasti nuolijalla nostellen
  5. kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia
  6. levykakkupohjan ollessa uunissa, leikkaa leivinpaperista suunnilleen kakkupohjan kokoinen pala ja ripottele pinnalle sokeria. Ottaessasi valmiin kakkupohjan uunista pois, kumoa se heti pöytätasolla olevalle sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kakkupohjasta uunissa ollut leivinpaperi heti pois.
    Huom! ole nopea, koska jos uunissa ollut leivinpaperi ehtii jäähtyä kakkupohjan pintaan se on vaikea irroittaa.
  7. anna jäähtyä liinan alla ennen koristelua






Koristeluun tarvitset
  • tic tac orange-karkkeja (lidl) tai vaihtoehtoisesti esim. minivaahtokarkkeja
  • hedelmätoffee-levyjä(lidl)
  • lakumattoja (lidl)
  • karkkipussisekoitus (Pirkka)
  • tummaasuklaata 200 g
  • 4 dl (2 purkkia) kuohukermaa
  • 145 g valkosuklaata (lidl)
  • 100 g mascarponea
Valmistelut
  1. leikkaa haluamasi kokoisia kuvioita kakkupohjasta parillinen määrä. Itse leikkasin pyöreitä kuvioita käyttäen juomalasia ja näistä tulee ne kappaleet, joihin laitan suklaa-ganachen. Valmistamani suklaa-ganache on tummaa ja ajaa norin asiaa.
    Vapaalla kädellä leikkasin suorakulmioita, joista tuli pienellä muokkaamisella riisipalloja. 
  2. halutessasi voit hieman kostuttaa kakkupohjaa esim maidolla
  3. säästä yksi pieni rivi valkosuklaata koristelua varten, mutta sulata loppu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa (ole varovainen, jos sulatat mikrossa. Suklaa palaa helposti!) ja sekoita mascarponen kanssa
  4. valitse leikkaamillesi kakkupaloille parit. Laita valkosuklaa-mascarpone sekoitusta kakkujen väliin. Laita jääkaappiin odottamaan
  5. vaahdota kerma ja mausta haluamallasi määrällä sokeria. 
  6. ota kakkuset jääkaapista, muotoile nigiri-sushiksi tulevien kakkujen terävät reunat pyöreiksi ja kuorruta kakut ohuella kerroksella kermavaahtoa. 
  7. laita noin 30 minuutiksi jääkaappiin. Tämä helpottaa suklaa-ganachen laittamista kakkusten päälle.
  8. MAKIZUSHI sushi, valmista ganache: sulata tummasuklaa mikrossa ja laita 1,5 dl kuohukermaa teflon-kattilaan kuumenemaan. Sekoita suklaa kerman kanssa kattilassa, mutta varo kiehauttamista. Siirrä kattila levyltä pois ja jäähdytä ganache sekoittaen jatkuvasti. Kaada pyöreiden kakkusten päälle esim lusikkaa apuna käyttäen.
    Huom! Jos vain mahdollista, niin laita kakkusten alle korokkeellinen ritilä, jotta ylimääräinen ganache valuu mutkattomasti pois. :)
  9. koristele haluamallasi tavalla. Itse leikkasin Pirkan hedelmäkarkkipussisekoituksesta erilaisia paloja ja raastoin valkosuklaata, joka esiintyi riisin roolissa.
  10. NIGIRI sushi, ota loppu vaahdotettu kermavaahto ja päällystä kakkuset. Koristele miten haluat! Itse käytin riisinä tic taceja ja norina lakumattoja. Lakumattopatukoissa on 3 kerrosta lakua, jotka voit irroittaa toisistaan. ;)




Lopputulos!



Haasteita näiden tekemisessä kyllä oli. Meidän kämppä on nimittäin ihan tosi kuuma, joten yksi kermavaahto meni piloille ja jouduin kipaista kauppaan hakemaan uuden. Välillä jouduin myös laittamaan hetkeksi kakkuset jääkaappiin tai pakkaseen kesken koristelujen.

Ganachen laittamisen kanssa oli ongelmia, koristelu oli lähdes mahdotonta tehdä siistitsti ja vaikka mitä. Näiden kokemusten kautta tuskin tulen enää ikinä valmistamaan makizushi- susheja.
Nigiri susheista tuli niin nättejä ja ne oli kiva tehdä, että eivät jää varmastikkaan vikaan kertaan!

Joka tapauksessa tämä oli ensimmäinen osa Mind fu*k teemassani. Kakuista sain kehuja, hyvää palautetta ja ideoita (muun muassa kovien tic tacien korvaaminen pehmeämmillä minivaahtokarkeilla. Kiitos Joa ;)

Ensimmäiseksi yritykseksi oon ihan tyytyväinen! :D


Ei kommentteja