OmNam - vegeä ja orgaanista ruokaa!

Lapsuudenaikainen ystäväni on viettänyt kesälomaansa pk-seudulla ja sovimme leffa-lounastreffeistä maanantaille. Ystäväni on ollut ikänsä kasvissyöjä, joten päätin käyttää tilaisuuttani hyödyksi ja etsiskellä meille lounasravintolan, joka passaa vegaaneille!

OmNam sijaitsee Helsingissä, Kampin kauppakeskuksen vieressä, Annankadulla (Annankatu 29 B). Käynti on sisäpihalla, joten tähän ravintolaan ei ihan noin vain eksykään. Annankadun varressa on kuitenkin mainoskyltti, mikä ohjaa ravintolaan. :)

Sisäpihalla oleva ravintolan sisäänkäynti on tosi nätti ja houkutteleva. Mieskin kysyi kuvan nähdessään, että missä se on otettu! ;) 


Lounasta tarjoillaan kesäaikaan maanantaista perjantaihin klo 11-15. Ravintolasta saa ruokaa myös take awayna ja lounaslistaa päivitetään OmNamin Facebook-sivulla.Maanantaille tarjolla oli seuraavaa


Aluksi listaa katsoessamme totesimme ystäväni kanssa, että menu ei vaikuttanut niin houkuttelevalta ja lähestulkoon vaihdoimme ravintolaa. Lopuksi kuitenkin totesin, että nyt kokeillaan! Paikka on saanut hyvää palautetta ja on kiva kokeilla jotain uutta.

Päädyimme ystäväni kanssa yhteisesti keitto+salaatti komboon. Keitosta en valitettavasti ottanut nälkäisenä fotoa, mutta se oli "ihan ok". Mielestäni vuohenjuusto ei maistunut tarpeeksi ja ystäväni mielestä vuohenjuusto maistui liian paljon ja peitti parsakaalin maun alleen. Makukysymyksiä ilmeisesti! :D Keitto oli siis hyvää, mutta jokin potku siitä jäi uupumaan. :)

Ihanaa tässä lounaspaikassa on se, että annokset tehdään tilatessa. Söimme siis aluksi keittoa ja pian salaattimme olivat valmiit. Tarjolla salaatille oli herkullista hummusta ja muutamaa eri salaatinkastiketta sekä siemeniä. Myös leipä, leivän päälle laitettava ihana pähkinäinen levite, vesi ja kahvi kuuluivat hintaan.
Ja salaatti oli .NIIN.HYVÄÄ.omg. 
Paljon erilaisia aasialaisvivahteisia makuja, erikoisia aineksia ja rohkeita yhdistelmiä. Vihannekset olivat tuoreita ja oli ihana maistella kaikkea, vaikka ei ollut aina edes ihan varma, että mitä suuhunsa laittoi. :D Valehtelematta elämäni parhain salaatti! Myös kasvissyöjäystäväni vaikutti tykkäävän ihan tosissaan!

Herkkuhetken jälkeen, kahvia siemaillessa, tuli vilkuiltua enemmän ympärilleen. Ravintola oli pelkistetty, tyylikäs ja viihtyisä. Paikkoja ehkä reilu 20.
Otin muutamia kuvia ruoasta ja tilasta, jolloinka ravintolan työntekijä tuli hieman uteliaana kysymään englanniksi, että miksi otan kuvia. Normaalista poikkeavasti en tällä kertaa kysynyt ensin lupaa kuvaamiseen, mutta asia tuntui olevan ok. Kerroin blogistani ja kehuin salaattia erinomaiseksi. Keskustelimme hetken tovin ja asiakaspalvelija oli ihanan tuttavallinen ja ystävällinen.

Voin todella lämpimästi suositella tätä paikkaa ja maistamaan ruokia ennakkoluulottomasti. Henkilökunta mainitsi myös, että ensi viikolla he ovat tiistaista perjantaihin auki myös illalla, jos on halukkuutta mennä illallistamaan! ;) vinkkivinkki.PS. Elokuvissa käytiin katsomassa Iso Kiltti Jätti, joka oli visuaalisesti ihan näyttävä, mutta jätti (heh heh) hieman viileäksi. Ainakin, kun vertaa lapsuudenaikaiseen alkuperäiseen stooriin. 

2 kommenttia

  1. OmNamin salaatti näyttää mahtavalta! Olen kerran siellä käynyt ja salaattibuffet oli myös hyvä. Suomessa (ja muualla maailmassa) on vielä liikaa kuvittelua, että salaatti on vain lisäke, jonka kuuluu olla pelkistetty välisuupala. Mutta mikään ei ole niin hyvää kuin salaatti, jossa on monia eri tavoin marinoituja osasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! Itsellänikin aika tiukassa vielä käsite, että salaatti on juuri "vain" pääruoan lisuke, mutta kuten OmNam pääsi todistamaan, niin myös salaatti voi olla hyvin ruokaisa, täyttävä ja täynnä makua. Varmasti tulen käymään vielä uusiksi!

      Poista