Sakura Muru - hedelmiä, marjoja ja juustokakun vivahteita

Ruokakaupassa seikkaillessani ja jälkkärivaihtoehtoja pohtiessani päädyin tuoreiden marjahyllyjen väliin. Iso rasia kirsikoita oli vain 2,50 €. Siitähän se idea sitten lähti!


Kesän paras juttu on on tuoreet hedelmät, marjat ja vihannekset. Leipoessa ja ideoidessa välillä unohtaa, että myös pelkät marjat ja hedelmät ihan sellaisenaan ovat herkkua (ainakin meille talven kansalle, suomalaisille).

Tänään yritin keventää välipalaani, joten juustokakkuelementtiä tässä annoksessa ei ole paljoa. Halutessanne te voitte kuitenkin laittaa sitä niin paljon kuin hutsittaa! :D

Juustokakkuvaahdon ainesosat


  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1/2 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
  • (digestivekeksejä - lisätään lopussa annoksen päälle muruina)
  1. vatkaa kuohukerma vaahdoksi
  2. lisää joukkoon sokerit ja tuorejuusto
  3. sekoita hyvin!

Hedelmät ja marjat joita käytin


  • cantaloupemelonia
  • kirsikoita
  • pensasmustikoita
  • vadelmia
  • kiiviä
  • (digestivekeksit pääsivät tähän kuvaan!)
  1. kuori ja paloittele kiivi ja cantaloupemeloni
  2. asettele tarjoiluastiaan
Katso video alta!



Tosi simppeliä, raikasta ja mikä ihaninta: niin söpö! :D




PS. Sakura tarkoittaa japaniksi kirsikankukkaa!

Ei kommentteja