Mansikka (kuppi) kakkua!

Pohdimpa tuossa, että edes kerran kesään olisi kiva saada mansikkatäytekakkua. Kesää on tietenkin vielä jäljellä, mutta halusin kakkua NYT JA HETI! :D

Mieleni ei tehnyt valmistaa kuitenkaan perinteistä mansikkatäytekakkua, vaikka pieni vuoka meiltä löytyykin, vaan jotain mitä en ole aikaisemmin valmistanut. Siitäpä tulikin ajatus, etten ole tehnyt ihan perinteisiä kuppikakkuja kermavaahdolla ja mansikoilla. Tuumasta toimeen! :)


Tarvitset (tästä ohjeesta tulee 12 kpl kuppikakkuja)



muffinsseihin
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 100 g voisulaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
koristeluun
  • 2 dl vispikermaa, 20%, vähälaktoosinen
  • 1 rkl sokeria (tai oman maun mukaan)
  • 1 rkl vanilijakreemijauhetta
  • 12 kpl mansikoita (1 per kuppikakku)

Valmistusohje
  1. laita uuni esilämpenemään 200 asteeseen
  2. sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa
  3. sulata voi mikrossa astiassa, johon mahtuu myös 2 desin kuohukerma. Jos voi kuumenee reilusti, niin anna sen hetki jäähtyä ennen kuin sekoitat joukkoon kuohukerman
  4. mittaa sokerit toiseen isohkoon vatkauskulhoon ja lisää joukkoon kananmunat. Sekoita tehosekoittimella kuohkeaksi. Vaahto on sopivaa, kun sen pintaan jää muoto muutamaksi sekunniksi (katso kuva)

5.sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon kolmessa erässä jauhot ja kerma-voi-sula. Sekoita nuolijalla varovasti nostellen, jottei kuohkeus häviä.



 6. annostele taikina muffinssivuokiin lusikoita apuna käyttäen. Jotta saat korkeat ja hyvin                    muotonsa pitävät kuppikakut, niin suosittelen käyttämään kypsennyksessä muffinssivuokaa


7. paista uunin keskitasolla 15 minuuttia (200 asteessa). Jos vuokasi on vaalea, niin kypsennysaika voi olla muutaman minuutin pidempi.


8. anna muffinssien kunnolla jäähtyä ennen koristelua.

Koristeluun käytin tähtityllaa. :)


Olen huomannut aikaisemmin,että siistin ja nätin pursotuksen tekeminen on melko haastavaa, jos pursotettava seos ei ole jämäkkää ja sileää. Googlailin tähän ongelmaan hieman vinkkejä ja kas kummaa päädyin Kinuskikissan kotivisuille. Kinuskikissa kertoi hyvin kattavasti pursotuksesta, ainesosista ja tekniikasta. Näistä oli mulle tosi paljon apua. 

Tutustu ohjeisiin tästä klikkaamalla!

Kertaan vispikermaseoksen ohjeet kuitenkin alle.
  1. mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. 
  2. aloita vispikerman sekoittaminen hitaimmalla teholla, kun vaahto on saanut hieman kuohkeutta ripottele joukkoon pikkuhiljaa 1 rkl vanilijakreemijauhetta ja nosta asteittain vatkaustehoa
  3. ole varovainen ettet ylivatkaa kermavaahtoa! Oikean koostumuksen löytäminen on melkoinen metsästys ja parhaiten sen oppii kokemuksen kauttaa. Välillä virheistäkin voi olla hyötyä! :D
  4. laita kermavaahto pursotuspussiin ja koristele. Asettele mansikat kermavaahdon päälle.



PS. blogin ulkoasu sai make overin. Mitäs pidätte?:) 

2 kommenttia