Lohiöljyä kissalle

Kasvattajakin sitä suositteli kahden viikon kuureina aina silloin tällöin. Lemmikkikaupan myyjä sanoi, että viikon kuuri joka kuukausi (tietenkin siinä ihanteellisimmassa tapauksessa).Mulla oli ilmeisesti jokin harhaluulo, että lohiöljy vaikuttaisi vain kissan turkkiin. Lemmikkieläinkaupan asiakaspalvelija aika topakasti ja varsin epäystävällisesti oikaisi, että siitä öljystä on paljon muutakin hyötyä kuin vain turkin kiilto. Päätin siis vähän taas tutkia asiaa ja jakaa täällä blogissa.Miksi lemmikkieläimelle tulisi antaa lohiöljyä?


Rasvahapot ovat välttämättömiä nisäkkäiden fysiologisille prosesseille. Omega-3-rasvahapot ovat erittäin tärkeitä, ja niitä annetaan ravintolisänä, koska monissa ravintotuotteissa rasvahappoja on luonnostaan vähän. On todistettu, että lohiöljyjen sisältämillä Omega-3- ja Omega-6-rasvahapoilla on suotuisa vaikutus koirien ja kissojen iho-, nivel-, sydän- ja verisuoniongelmiin. Salmopet-lohiöljyn käyttäminen ravintolisänä ehkäisee kutinaa, tassujen halkeamia, hilsettä, turkin kiillottomuutta ja karvanlähtöä. Vaikutukset ovathavaittavissa jo 7-21 päivän käytön jälkeen.
Rasvahapot ovat tärkeitä eri kudosten ja elinten ihanteellisen kehittymisen ja toiminnan kannalta. Ne vaikuttavat etenkin:
  • Solukudoksiin
  • Aivoihin
  • Ihoon
  • Turkkiin
  • Munuaisiin
  • Verisuoniin
  • Immuunijärjestelmään
  • Hormoneiden ja
  • välittäjäaineiden esiasteisiin
  • Silmiin

Mistä lohiöljyä saa?


Kaikki lemmikkitavarakaupat myyvät lohiöljyä. Aika monesti vaikuttaa, että öljyt ovat "tiskin alla" eli kannattaa kysellä suoraan myyjältä. Myös joidenkin apteekkien lemmikkihyllyssä myydään lohiöljyjä.

Itse kysyin lemmikkieläinkaupasta lohiöljyä myyjältä. Taisi myyjällä olla hieman huono päivä, kun palvelualttius ei ollut ihan huipussaan. Tein selväksi olevani ensikertalainen lohiöljyn suhteen eikä myyjä vaivautunut ohjeistamaan öljyn käyttöön ja teksti pullon kyljessä oli NORJAKSI, mitä en tietenkään huomannut kaupassa. Onneksi on olemassa googlekääntäjä ja isäntä, joka sai tekstistä jotain selvää.. :D (saman myyjän avustuksella ostin myös muun muassa valjaat, joiden kokoa pähkäiltiin eikä myyjästä ollut juurikaan apua. Nyt valjaat tuntuvat olevan liian pienet.. :S ) Kannattaa siis katsoa, että annostus tulee selväksi. Onneksi internetin ihmeellinen maailma auttaa myös. ;)

Lohiöljyä tulisi säilyttää jääkaapissa avattuna. Kysyin öljyn säilyvyydestä (purkki tosi riittoisa yhdelle kissalle), mutta myyjä ei osannut tarkkaan vastata. Sanoi, että kyllä sen suhteellisen kauan pitäisi säilyä... :D

kuva: Maitsu


Kuinka annan lohiöljyä?

Noniin tämän kanssa mullakin oli pähkäilyä. Pistettiin sitä märkäruoan sekaan, joka ei sitten mennyt yhtään kaupaksi Topille. Joutui muutaman kerran heittää ruoat roskiin, kun ei ollut koko päivänä syönyt kipossa ollutta öljy-ruoka mixiä. No pistin pienen määrän laktoosittoman jugurtin sekaan, josta Topi tykkää ihan mahdottomasti. Se meni sentään alas, mutta vain jos sitä syötti arvon prinssille. :D Kokeiltiin antaa myös pelkkää lohiöljyä, joka sekin kyllä maistui, mutta vain syöttäen. Enkä varmaan ala tippatipalta syöttämään kissaa kädestä! Päätin sitten kokeilla niin, että pistin lusikkaan pienen määrän, otin kissan syliin, aukaisin kissan suun ja kippasin sinne. Tadaa! Helposti ja nopeasti tehty eikä kissakaan traumatisoitunut. :D 

kuva: Simon's cat

Ei kommentteja