Maailman eläintenpäivä 4.10.13

Hieman myöhässä tämä blogipostaus, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eikös?
"Eläinten päivä on valtakunnallisesti vuosittain 4. lokakuuta vietettävä päivä. Eläinten päivästä alkaa myös Eläinten viikko, jota vietetään 4.-10. lokakuuta. Ensimmäistä Eläinten viikkoa vietettiin vuonna 1959."

Koulu on pitänyt enemmän kuin kiireisenä, mutta nyt voi jo hieman höllätä ja syysloma häämöttää ovella. Vaikka en ole tänne kauheasti kirjoitellutkaan viimeaikoina, niin aiheideoita olisi miljoona ja paljon olisi kerrottavaa.

Jokainen nettiä selaileva tai uutisia lukeva on varmasti huomannut sen, kuinka pinnalla erilaiset eläinsuojelujärjestöt ovat viimeaikoina olleet. Erityisesti kesän lopussa eläinsuojelukodit täyttyvät muun muassa kesäkissoista.

"Kesäkissa on nimitys kissalle, joka hankitaan kesän mökkikaudelle ja hylätään loman päättyessä. Kesäkissoja hankitaan lähinnä lasten ja aikuistenkin väliaikaiseksi iloksi."

SEY kannustaa ihmisiä harkitsemaan hylätyn lemmikkin ottamista, pennun sijasta ja tästä inspiroituneena halusin osaksi kouluni kampanjakurssia järjestää Eläinten oikeuksien puolesta- päivän parini kanssa. Kampanjan tarkoituksena oli tuoda esille eläinten oikeudet, sen kuinka jokainen meistä voi auttaa ja tuoda SEY ihmisten tietoisuuteen.

Suunnittelimme kampanjan, teimme materiaalit (muun muassa julisteet, sosiaalisen median markkinointimatskut, tutkimuslomakkeet ja järjestimme arvonnan yms.) Oleellinen osa oli Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton (SEY) vapaaehtoisedustajan saaminen ständillemme kertomaan aiheestamme.
wwww.sey.fi


Tapahtuman järjestäminen sai minutkin innostumaan SEY:stä, auttamisesta ja siitä kuinka vähän vaivaa se itseltäni oikeastaan vaatii. En kovin innokkaasti anna rahaa erilaisille järjestöille, vaan pidän enemmän konkreettisesta auttamisesta. SEYn jäsenille tarjotaankin erilaisia vaihtoehtoja: käsityöpajoja, jossa tehdään käsin muun muassa lemmikkien leluja ja muita myytäviä tuotteita. Tarjotaan seminaareja ja näyttelyitä. Auttamiseen on todella monia erilaisia vaihtoehtoja ja jäsenille tarjotaan erilaisia palveluja sekä mahdollisuuksia.

Itse suuntaan 5.11.2013 SEYn järjestämään tapahtumaan, joka kertoo laajemmin vapaahetoistyön mahdollisuuksista. Linkistä saatte tekin enemmän tietoa: Haluatko vapaaehtoistyöhön eläinten hyväksi? Tapahtuma järjestetään Helsingissä. :)

Who's with me?


 

Ei kommentteja