Matkakohteena Turkin riviera Antalya

Olimme miehen kanssa viikon reissussa 8.-15.6.2019. Tällä kertaa matkakohteena oli Turkin Antalya (eikä siis suomalaisten suosima Alanya). Tällä reissulla ei törmätty yhteenkään suomalaiseen. :D

Antalyan satama-alue


Finnair lensi suoraan Helsingistä Antalyan lentokentälle, josta oli noin 20 minuutin taksimatka hotellillemme Kaleciin eli Antalyan vanhaan kaupunkiin. Taksi oli tosi edullinen(n 13 euroa), joten taksin käyttämistä ei tarvitse arkailla. :) 

Lämmintä oli suht tasaisesti 30 astetta joka päivä. Välillä vähän enemmän ja välillä vähän vähemmän. Merivesi oli kirkasta ja lämmintä 25C.

Hintataso on matala. 
1 euro oli 6,5 turkin liiraa
 • Ruoka edullisessa ravintolassa noin 25 liiraa eli n 4 euroa
 • Vanhan kaupungin kiskassa Turkkilainen punaviini n 4 euroa (ravintoloissa 20 euron luokkaa)
 • Jäätelöt noin euron
 • Taksi 1km/0.54 €
 • julkinen liikenne edullinen, mutta kuskit eivät myy lippuja, vaan ne pitää ostaa etukäteen kiskalta.

Paikallinen kulttuuri oli aluksi hieman erikoista. Mulla oli käsitys, että turkkilaiset ovat tosi vieraanvaraisia ja ystävällisiä, mutta ovat melko hiljaisia ja palvelu on outoa. Luulin aluksi, että olin jotenkin loukkaava. Esimerkiksi ravintolassa pyysin jotain, niin en saanut tarjoilijalta mitään reaktiota, vaan hän kääntyi pois jättäen minut hämmilleni. Saapui kuitenkin pyytämäni asian kanssa hyvin pian takaisin. :D Totuin tähän parin päivän sisällä, mutta ei siis kannata ihmetellä, jos turkkilaiset harrasta small talkia.

Hotelli

Meidän hotelliksi valikoitui Dogan Hotel Kaleici ja hotelli oli kyllä nappivalinta. Tosi rauhallinen, keskellä kaikkea ja vain muutaman minuutin päässä Mermerli uimarannasta. (tiedoksi kuitenkin, että rannalle pääsy kustansi 20 turkin liiraa per naama eli muutaman euron)

Hotelli koostui monesta pienehköstä rakennuksesta. Rappusia oli paljon, joten liikuntaesteisille tämä ei ole oikea hotelli.

Huoneemme oli Deluxe kahden hengen huone. Ihanan tilava ja rento!


Dogan Hotel Antalya
Huonepalvelu arvosti meidän päivittäistä 10 liiran tippiä. :) 

Näkymä puulille


Allasbaarista sai aivan ihania drinkkejä. Hieman hintavia, mutta välillä on kiva saada luksusta. :D

Ensimmäisen illan buffet illallinen. Oltiin niin naatti, että pistettiin hotellin oma ravintola heti testiin. Paljon oli vaihtoehtoja. :) Aamupala samassa ravintolassa kuin illallinen.
Kaupunki

Pyörittiin paljon vanhassa kaupungissa Kaleicissa ja sen huudeilla. Suurin osa alla olevista kuvista siis sieltä.


Panoramic elevator of Antalya
Antalya satama-alue


Hadrian's Gate
Maanjäristysten vuoksi paljon kärsineitä rakennuksia

Rannat

 Konyaaltı plaji - Konyaalti ranta

Tykkäsin tästä rannasta, mutta ranta on äkkisyvää (lapsien kanssa kannattaa olla tarkkana) ja ison "kivihiekan" vuoksi todella hankala kivuta takaisin ylös. Taisin jossain vaiheessa kömpiä nelinkontin pois, koska muuten ei päässyt. :D Suosittelen uimakenkiä. :)

Aurinkotuolien ja varjon vuokraus n 30 liiraa, mutta omilla varjoilla ja peitoillakin sai tulla rannalle.

Konyaaltı ranta
Mermerli plaji - Mermerli ranta. Valitettavasti tästä ei tullut otettua kovinkaan paljon kuvia, mutta googlella löytyy :) 
Tekemistä

Kissakylä (cat village)
Keskellä kaupunkia (aivan vanhan kellotornin vieressä) on tämä herttainen kulkukissoille tarkoitettu kissakylä. Kissat saavat kulkea vapaasti miten haluavat eikä aluetta ole rajattu mitenkään. Niille tarjoillaan vettä ja ruokaa päivittäin. Kissakylä toimii vapaaehtoisvoimin.


Antalya Museum
Sisäänpääsy 30 liiraa/hlö

Antalya Museum

Antalya Museum

Antalya Museum

Antalya Museum

Hidirlik towerPäiväretket
n 60 €/hlö

Meille kävi valitettavasti niin, että vaikka olimme valinneet kierroskieleksi englanti, niin opas selitti lähes koko matkan kaiken venäjäksi. Tämä oli meille suuri pettymys. Luin, että tätä tapahtuu paljon Antalyan alueella, koska turistit ovat lähinnä venäläisiä ja saksalaisia. Jos siis varaat päiväreissun opastuksella, niin varmista, että saat sitä englanniksi (tai sitten puhut venäjää tai saksaa :D)

Myra

Myra

Sunken city

Kekova saari


Laivaretket satamasta
20 €/hlö

Tämä on Duden putous ja isoin putous ainakin Antalyan alueella. Todella upea, mutta laivareissun hinta oli TODELLA suolainen. Halusin kuitenkin nähdä putoukset, joten päädyttiin maksamaan pyydetty hinta. Jos katsot kuvaa tarkkaan, niin alhaalla näet miehen kalastamassa putouksen juurella. Antaa hieman mittasuhteita putouksen suuruudelle.Ruoka ja juoma

Turkkilainen tee

Rakia

Turkkilainen kahvi

Topcu kebab - köfte

Topcu kebab - iskender döner

Topcu kebab

Topcu kebab
Manti

Mantin valmistusta

Köfte
Kaleiçi Meyhanesi- Alkupaloja: oliivia, kaalimuhennosta turkkilaisella jugurtilla, avokadoa ja sitruunaa
Ravintola Kaleiçi Meyhanesi

Turkkilaisia makeisia: Turkish delight
Turkkilaisia makeisia: Turkish delight
Seesamileipä


-Maiju-

2 kommenttia

 1. Alanya on aivan ihana paikka! Siellä on tullut käytyä niin monesti eikä siihen vaan kyllästy.. Ihania paikkoja, halpaa, hyvää ruokaa lähes kaikkialla, lämpö, meri, ystävällisiä ihmisiä ja vaikka mitä muuta!Ehkä ainoa miinus nyt toukokuussa kun käytiin alanyassa niin myyjät olivat todella päälekäyviä ja agressiivisia.. En sitten tiedä johtuiko siitä kun kausi vasta alkamassa silloin vai mikä oli, mutta siitä jäi huono maku suuhun.. Kuitenkin nättejä palmuja, lämmintä ja kauniita paikkoja, niistä on iki-ihana Alanya tehty.
  Pikku vinkki kaikille; Älkää ostako kadulta mitään retkiä! Pelkkää huijausta se! Meiltä viety rahat niin monesti eikä koko retkeä ole edes tapahtunut! Ollaan sitten viimeiset 2v varattu retkemme https://fi.alanyadailytrip.com/ kätevää ja helppoa valita itse netistä kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Olimme siis Antalyassa, emme Alanyassa, mutta hyvää olen kuullut myös Alanyasta. :)

   Antalyassa netin kautta varatut retket olivat samoissa hinnoissa kuin satamasta ostetut. Antalyan satamassa on myyntikioskeja näille retkille ja hinnat vaihtelevat kausittain. :)

   Poista