Söpö piparkakkutalo~

En ole ennen tehnyt tehnyt piparkakkutaloa lähes alusta alkaen itse. Tärkein ominaisuus talolle oli söpöys!
Käytin Mansikkamäen Eben pohjakaavoja , joita muokkasin oman fiiliksen mukaan. Kaavat ovat yhä saatavilla Eben blogissa.

Taikinan hankin ihan vaan Lidlistä ja paistoin paketissa tulleen paisto-ohjeen mukaisesti. Liimana käytin sulatettua sokeria.Ohjeita ei kuitenkaan ollut ja jo kaavat kädessäni aloinkin pohtimaan,että miten himputissa saan tuon katon kaarevaksi ja vielä oikeaan kulmaan, jotta koko projetki ei tyssää katon romahtamiseen.
Keksinkin,että katto-osat pitää paistaa uunissa erikseen omalla leivinpaperilla, jotta niiden liikuttaminen HETI uunista ottamisen jälkeen on helpompaa. Piparkakut ovat uunista tullessa vielä suhteellisen pehmeitä, jolloin niitä voi muovailla.

Asettelin uunituoreet katto-osat silmämääräisesti oikeaan kulmaan kuvan mukaisesti. xDKuten kuvasta näkyy toista kattopuoliskoa liikutin ja taivutin liian hitaasti ja se sai vähän vauriota. Olin varma, että tämä tulee vielä jonain ongelmana vastaan, mutta ritarin lailla tuulimyllyä päin! :D

Koristeluun ja päällystämiseen käytin itsetehtyä Royal icingia eli suomeksi pikeeriä. Valmistin tätäkin ensimmäistä kertaa ja katsoin muutamia youtube-ohjeita opetteluun.

Pikeeriin tulee kananmunan valkuaisia, tomusokeria ja sitruunamehua.


Käytin vaaleanpunaista ja valkoista pikeeriä, joita tuunasin oikean paksuiseksi vedellä. Tomusokeria löytyi tämän prosessin jälkeen ihan kaikkialta. :D

Ensimmäiseksi piparkakkutaloksi olin kyllä ihan tyytyväinen. Ensi vuonna uusiksi tällä uudella osaamisella ja tietämyksellä!

Voi perkele! Niin se katto hajosi. törkkäsin kunnolla liimaa ja toivoin parasta sekä hyväksyin sen asian, että toinen puoli katosta ei ollut tasainen. 


Kyllä oli sottasta hommaa.

Valaisin sisäpuolen ledeillä, jotka toimivat paristoilla. :)2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitti! <3 kunnon söpöys-överit. xD Lassi on tuota jo mutustellut pikkuhiljaa eli talo on puoliksi purettu. Kirjaimellisesti xD

      Poista