Mirror glaze cake- aalto lähti liikkeelle jo kuuluisaksi tulleen Olga Noskovan kakuista, joita pääset ihastelemaan täältä. Ihan hänen tasolleen kakkuni ei ehkä yltä, xD mutta ensimmäiseksi peilikakuksi olen ihan tyytyväinen. :)
Tein mirror glazesta myös oman Youtube-videoni, jos siitä olisi jollekin apua!
Kakkupohja (halkaisijaltaan 16 cm kakkuvuoka)
Käytän kakkupohjassa yhden munan menetelmää:
Ainesosat
- 1 kananmuna
- sokeria
- jauhoja
- tilkka vanilja-aromia
Valmistusohje
- laita uuni esilämpenemään 180 asteeseen
- ota 3 samansuuruista lasia ja riko muna yhteen. Mittaa sokereita silmämääräisesti saman verran toiseen lasiin ja jauhoja silmämääräisesti kolmanteen lasiin.
- kuohuta muna ja sokerit sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi
- nostele nuolijalla muutamassa erässä jauhot
- paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia
- anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa. Leikkasin kakkupohjan reunoilta noin sentin pois kuvan mukaisesti. Näin mousse peittää koko kakkupohjan ja mirror glaze päällystää kakun kauniin tasaisesti.
Mangomousse
Ainesosat
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g mangotuorejuustoa
- 250 g maitorahkaa
- 2 dl Bonnen mangososetta
- 1.5 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
- 6 liivatelehteä
- 4 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
- laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi
- sekoita suurehkossa kulhossa mangotuorejuusto, maitorahka ja mangosose esim sähkövatkaimella.
- kuohuta kerma erillisessä kulhossa ja mausta sokerilla.
- mittaa sitruunamehu kattilaan ja kiehauta. Poista kattila liedeltä.
- purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja lisää sitruunamehun joukkoon. Sekoita hyvin, kunnes lehdet ovat liuenneet nesteen joukkoon.
- jäähdyettele liivateneste noin käden lämpöiseksi ja sekoita tehosekoittimella mangososeen joukkoon. Lisää liivateseosta ohuena vanana.
- nostele kermavaahto varovasti mengoseoksen joukkoon
- laita moussea ensin reunoille ja lopuksi peitä koko kakkupohja. Kopauta kakkua pöytään muutaman kerran ilmakuplien poistamiseksi, Peitä ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunniksi.
- mirror glaze päällystämistä varten laita kakku pakastimeen yön yli.
Mirror glaze
Ainesosat
- 8 liivatelehteä
- 3,5 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 200 g makeutettua kondensoitua maitoa (tätä löytyy esim K-Supermarketeista yleensä kookosmaidon vierestä)
- 350g valkosuklaata
- yön yli Jäädytetty kakku
Valmistusohje
- laita liivatteet kylmään veteen.
- laita sokeri, kondesoitu maito ja vesi kattilaan, jotta sokeri liukenee. Anna kuumentua, mutta älä kiehuta.
- purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää seokseen. Sekoita hyvin, mutta varovasti, jotta seokseen tulisi mahdollisimman vähän ilmakuplia.
- sulata valkosuklaa esim mikrossa. Noin 30 sekunnin ajan aina välissä sekoittaen.
- kaada kondensoitu maitoseos suklaan joukkoon ja sekoita varovasti välttäen ilmakuplien muodostumista.
- lisää elintarvikeväri. Tässä vaiheessa voit tarvittaessa siivilöidä seoksen ilmakuplien yms poistamista varten.
- anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ennen kuin kaadat sen jäisen moussekakun päälle.
kakkupohjan aineiden mittausmenetelmä |
Reunoilta hieman kakkua pois, jotta moussea on sivuilla tasainen pinta |
Mangomoussen ainekset |
Mirror glazen ainekset |
Ei kommentteja