Fine dining at Natura restaurant - 28 v. syndet!

17.9. tuli täytettyä 28 vuotta ja tällä kertaa päätin, että en pidä mitään suuria juhlia niinku yleensä oon pitäny. Käytiin miehen kanssa keskenämme hienommassa ravintolassa ja pelaamassa biljardia. Oli ihanaa :D

Mieheltä lahjaksi sain ravintolaillallisen valitsemassani ravintolassa. Googlailujen ja tutkiskelujen jälkeen törmäsin eat.fi:ssä mielenkiintoiseen, keväällä 2016 avattuun Natura ravintolaan. En ole aikaisemmin käynyt fine dining- tyylisessä ravintolassa, joten luvassa oli uusi, ihana kokemus!


Vaikka Natura on ollut pystyssä vasta muutaman kuukauden, niin positiivisia arvosteluja on tullut jo paljon. Olen myös suuri erikoisten ainesosayhdistelmien ja ruokien ystävä, joten innostuin Naturasta nopeasti. Suosittelen tekemään varauksen ravintolaan, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Kuva lainattu Naturan kotisivuilta
Naturan annoksia on melko haastavaa kuvailla millään tietyllä kategorialla. Ruoka on hyvin Suomalaista ja keittiö käyttää ajankohtaisia ainesosia. Maistelumenumme oli kuin Suomiruoka olisi kohdannut Espanjan tapakset, joissa raikkaat maut ja tuoreus tekivät pienistä annoksista mielenkiintoisia ja herkullisia. 

Ravintola oli tosi tyylikäs ja tunnelmallinen. Musiikiksi oli valittu lounge-house musiikki, joten ravintolassa tunsi itsensä todella CHICiksi city-ihmiseksi. :D Ravintolasalista näki kokkien työskentelyn tiskin takana, mutta meluhaittaa siitä ei ollut ollenkaan.

Ravintola tarjoaa kolme eri pituista "tasting" menua (alla kuva) ja valitsimme mieheni kanssa keskipitkän menun. Otin itselleni myös keskipitkään menuun kuuluvan viinipaketin, joissa viinit oli valmiiksi valittuna ja pohdittuna jokaiselle makupalalle. Tällaisissa tasting-menuissa on se ihana puoli, ettei etukäteen voi tietää,että mitä eteensä saa. Jos on vähäänkään nirso tai arka ruokien kanssa, niin tää yllätyselementti saattaa olla vähän haastava! 
Isona plussana myös se, että saimme ruokien välissä yllätyssuupaloja, joita ei ollut mainittu menussa ollenkaan! <3

Ja hei! Henkilökunta tarjoaa itseleivottua leipää alussa. Suosittelen maistamaan, sillä kyseessä ei ole mitään perinteisiä vaaleita patonkikänttyjä!


Ja nyt vihdoin se, mitä söimme:

Yllätysannos keittiöstä: kananmaksaa itsepoimittujen marjojen kera. Suoittelivat yhdessä leivän kanssa

Tämä maissikeitto oli yksi mun lemppareista! Lusikallisen jälkeen ensimmäinen fiilis oli, että söisi jälkiruokaa, koska keitto oli makeaa ja kermaista. Muutaman sekunnin jälkeen suolaisuus pääsee kuitenkin esille. Aivan mahtava!

Yllätysannos keittiöstä: palet cleaner! Tuossa shotin päällä on siis ns paukkukarkkia, joka pääsi yllättämään ihan todenteolla. Kikatuksella ei ollut rajaa :D
Lämmin ruoka: Possu ei yleisesti hivele ihan hirveästi mun makunystyröitä. Mies kuitenkin tykkäsi :)  Mustekala oli valmistettu tosi hyvin!
Syötävä sangria: pohjana tässä vesimelonia. Passion oli enemmän mieleeni! Hauska kokemus. :D
Niin kauniit värit!

Jälkkäreiden ehdoton voittaja on tämä selleri-sorbetti! 
Täm oli niin hämmentävä "mind fuck" annos, joka jäi erityisen vahvasti mieleeni. Erikoinen ja todella tasapainoiseksi tehty sellerin, omenan ja vaniljan yhdistelmä, mikä ei olisi ikinä tullut itselleni mieleen. Nuo tummat tipat vaniljakastikkeen joukossa maistuivat jotenkin "savuiselta" kaiken joukossa. Tästä annoksesta jäi aivan upea jälkimaku!


tämä oli ns. pääjälkiruoka. Tässä annoksessa ei ole käytetty yhtään lisättyä sokeria. Kaikki makeus tuli hunajasta! Tämä jälkiruoka oli kuin lunta, joka vain suli suuhun. Maistuvaa, mutta annos oli mielestäni liian iso siihen nähden miten yksipuolinen jälkiruoka loppujen lopuksi on. Pienempi annos pitäisi mielenkiinnon yllä syömisen ajan. :)
Suut makiaksi ennen lähtöä. Tämä tuli laskun kera :) 
Kaikki tämä kustansi 59 € per nenu (sekä lisäksi 50 € viinipakettini).

Asiakaspalvelu oli tosi ystävällistä ja laadukasta. Ruuista ja juomista kerrottiin tosi tarkasti ja kysymyksiin vastattiin mieluusti. Lähtiessämme koko keittiö vilkutti ja sanoi heipat, mikä oli musta tosi hellyyttävää! :D

Natura on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, joka tuo uusia kokemuksia rohkeiden yhdistelmien ja leikkimielisyyden avulla!ps. mies voitti 2-1 biliksessä


Ei kommentteja