Lollipop-kakku mustikkatäytteellä

Tulipahan tehtyä pitkästä aikaa täytekakkua ja oli muuten herkkua ;)



Tykkään hurjasti täytekakuista sen mehevän kakkupohjan ja herkullisen kermavaahdon ansiosta. Selviäisin jo pelkästään näillä kahdella elementillä kakkunautinnon takaamiseksi ja siksi en niinkään välitä supererikoisista täytteistä. Pakastimesta löytyi mustikoita ja jääkaapista vadelmahilloa. Näillä siis mentiin!

Tämä kakku on oman luovuuteni ja kaapista löytyneiden ainesten tuotos. En aluksi ajatellut laittavani tätä blogiin, mutta siitä tulikin melko söpö, joten tässä sitä kirjoitellaan. Toivottavasti joku saa tästä itselleen inspiraatiota! ^_^

Tarvitset
(tämä ohje on pienelle 16 cm halkaisijaltaan olevalle kakkuvuolle sekä n 10 cm halkaisijaltaan olevalle vuoalle)

Pohja

  • 20 g voita
  • 1 rkl maitoa
  • 90 g jauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 90 g sokeria
Koristelu
  • 2 rkl maitoa
  • 2 rkl vadelmahilloa
  • 2 prk vispikermaa (maustettuna sokerilla toivottuun makeuteen)
  • 1 dl kokonaisia mustikoita
  • sokerimassaa
  • pinkkejä Candy Meltsejä
  • rypsiöljyä
  • tikkareita (ostin nämä Tigeristä)
  • valkoisia ja vaaleanpunaisia koristekuulia

Valmistusohje

  1. pistä uuni esilämpenemään 180 C
  2. voitele kakkuvuoat
  3. laita maito ja voi samaan mikronkestävään kulhoon. Sulata voi mikrossa.
  4. vaahdota sokerit ja munat. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa
  5. siivilöi jauhot kolmessa osassa vaahdon joukkoon. Pistä voi-maitoseos myöskin kolmessa osassa. Nostele varovasti nuolijalla.
  6. kaada seos vuokiin ja paista uunissa 180 C noin 20 minuuttia. Voit testata pohjan kypsyyden pistämällä puisella hammastikulla keskelle kakkua. Jos tikkuun ei jää taikinaa, niin kakku on kypsä.
  7. Anna jäähtyä kakkuvuoassa noin 30 min ennen vuuista poistamista. Leikkaa isompi kakku kahteen osaan täyttämistä varten.
  8. kostuta kakut maidolla
  9. vain isompaan kakkuun tulee täytettä. Ensin hillo, sitten vatkattua vispikermaa ja lopuksi mustikat. Jätä vispikermaa riittävästi koristeluun! Asettele isomman kakun yläosa alaosan päälle.
  10. kakun pieni yläosa valellaan ensin ohuella kerroksella vispikermaa, annetaan jämäköityä pakastimessa n 10 minuuttia ja lopuksi peitetään sokerimassalla. Sokerimassan kaulinnasta löytyy paljon ohjeita netistä, joihin suosittelen tutustumaan :) (esim tämä video klik!)
  11. päällystä isompi kakku kermavaahdolla. Asettele sokerimassalla päällystety pikkukakku ison kakun päälle.
  12. sulata Candy Meltsejä vesihauteessa. Lisää joukkoon rypsiöljyä, kunnes seos on tarpeeksi juoksevaa. Seoksen ollessa sopivaa, kaada sitä sokerimassan päälle luoden "valumia". Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  13. Koristele sokerikuulilla ja tikkareilla.

jauhot ja voi-maitoseos varovasti nuolijalla nostellen
180 C, n 20 min 
Anna jäähtyä 30 minuuttia ennen vuoasta poistamista
isomman kakun halkaisun jälkeen, kostuta kakut maidolla
täytteet 


sokerimassan kauliminen





Ei kommentteja