Beach- teemaiset cake popsit eli kakkutikkarit

Loma lähestyy ja Kreikka kutsuu.
Halusin tehdä aiheeseen liittyvää herkkua ja päädyin eksoottisiin mango-valkosuklaa cake popseihin eli kakkutikkareihin!
Tein ohjeen oikaisemalla enkä valmistanut kakkupohjaa itse, vaan ostin sen valmiina.

Mitä ovat cake popsit?
kakkupohjamurun ja tuorejuuston sekoituksesta pyöritettyjä 
palloja tikun päässä, jotka kuorrutetaan 
esimerkiksi suklaalla

Tarvitset8 kpl cake popseja

100 g kakkupohja tai esim muffinsseja
100 g mango-tuorejuustoa
1 Pandan valkosuklaalevy
tikkaritikkuja tai esim jäätelöpuikkoja
suht kapea, syvä lasi suklaan sulatusta ja cake popsien dippausta varten
koristeluun ihan mitä mieleesi juolahtaakin!

Ostin kyseisen Boström kakkupohjan Citymarketista. Tässä on paketissa 3 ohkaista levyä, joista käytin vain yhden. Halutessasi voit käyttää mitä tahansa valmiita kuivakakkuja tai muffinseja valmistamistukseen.

Jotta kakkutikut saa jähmettymään pystysuunnassa kannattaa hankkia esim styroksia tai juomalaseja, johon kakkutikkarit saa pysymään pystyssä. Iteltäni löytyy cake pops valmistussetti, mikä helpottaa valmistusta melko paljon.

Murusta kakkupohja kulhoon ja lisää joukkoon 100 g mango-tuorejuustoa. Sekoita hyvin.Pyörittele taikinasta 8 suunnilleen samankokoista palloa. Itselleni tuli yksi pienempi maistiaiskappale.


Sulata levy valkosuklaata suht syvässä lasissa. On tärkeää, että lasi on sopivan kokoinen, jotta pyöritellyt taikinapallot saa dipattua suklaaseen kuorruttamista varten.
Huom! Ole tarkka, että suklaa on tarpeeksi juoksevaa, jotta ylimääräisen suklaasulan poistaminen on helpompaa. 

Dippaa tikkujen päät (noin 1 cm verran) suklaaseen ja laita kakkupalloon. Laita jähmettymään jääkaappiin. Tällä varmistetaan, että kakkupallo pysyy kiinni tikussa.


Kun kakkutikkarit ovat jähmettyneet on aika tehdä kuorrutus. Voit lämmittää lasissa olevaa suklaata vielä mikrossa, jos tuntuu, että koostumus on liian jämäkkää. Varo kuitenkin polttamista!

Dippaa kakkutikkari varovasti lasiin siten, että koko pallo peittyy valkosuklaaseen. Varovasti tikkuosaan koputellen poista ylimääräinen osa. 
Tämä kohta on todella tärkeä, koska laittaessasi kuorrutetut kakkutikkarit jähmettymään, liika suklaa alkaa valumaan tikkua pitkin ja sotkee koko taideteoksen.

Ennen koristelua kannattaa suklaan antaa jähmettyä edes hieman. Raskaat koristeet sulan suklaan päällä saattavat aiheuttaa valumista.

Tässä lopullinen tuote! Näyttääkö ollenkaan biitsiltä vai joltain random galaxy-glitter planeetalta? :D Jälkikäteen ajateltuna tuohon olisi voinut lisätä päälle vielä vaikka sokerimassasta valmistetun simpukan tai meritähden. :)Ja ps. tää Cake pops- setti on se mitä käytän. Ostettu ruoka- ja viinimessuilta!

Ei kommentteja