Tällä kertaa halusin tehdä jotain hieman normaaleista suklaa- tai marjaleivoksista poikkeavaa. Kaapista löytyi pekaanipähkinöitä ja ajattelin testailla niillä piirakan valmistusta.
|
Vuoka jälleen pieni, halkaisijaltaan 16 cm. |
Tarvitset:
- 2 kananmunaa
- 1/2 paketti Philadelphia tuorejuustoa
- 1/2 pakettia Myllynparas makean piirakan taikinaa (puolitin jäisenä ja pistin toisen puolen takaisin pakastimeen)
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniliinisokeria
- pekaanipähkinöitä oman maun mukaan
- (cashew-pähkinöitä oman maun mukaan)
- Sulata n 30 min pakastetaikinaa
- painele taikina vuokaan
- pilko osa pähkinöistä pieneksi - jätä osa koristeluun
- laita uuni esilämpenemään 200 asteeseen
- sekoita kananmunat ja fariinisokeri hyvin keskenään
- lisää tuorejuusto ja vaniliinisokeri - sekoita
- ripottele pohjalle osa pähkinöistä, lisää puolet tuorejuustotäytteestä, laita loput murskatut pähkinät. Laita loput tuorejuustotäytteestä.
- pistä koristepähkinät päällimmäiseksi
- paista 10 minuuttia uunin alatasolla, jonka jälkeen peitä piirakka foliolla ja paista 15 minuuttia uunin keskitasolla.
- anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
|
ennen uunia |
|
Maistuu myös leipurille itselleen ;) |
Tykästyin tähän, koska ei ole ihan älyttömän makeaa. Tähän sopii kaveriksi tosi hyvin vanilja-jäätelö tai kermavaahto ^_^
Ei kommentteja