Toffee-popcorn pikkujuustokakku

Näin vinkin Popcorn juustokakkuun Doron kakku blogin kautta. Itse en kauheasti kuitenkaan välitä uunissa käytetyistä juustokakuista, joten aloin etsiskelemään ohjetta "perinteiselle" popcorn- liivatelehti-juustokakulle.

Hetken aikaa etsittyäni en kuitenkaan löytänyt täysin mieleistäni. Päädyin soveltamaan oman ohjeeni.


Kakku on tehty pieneen, halkaisijaltaan n 16 cm kokoiseen irtopohjavuokaan.

Pohja:

Riippuen kuinka paksun pohjan haluat juustokakullesi, voit soveltaa määriä. Itse tykkään suht paksusta pohjasta. Tähän suolaisen-makeaan kakkuun sopii muutenkin paksumpi pohja, koska digestive-keksissä itsessään on pieni suolainen vivahde.


  • n, 1/3 digestive-paketista (n. 130g)
  • n 30 g sulatettua voita


Täyte:

Ohje, jota katselin suositteli Omar-karkkeja. Tiesin kuitenkin, että käytän täytteeseen myös fariinisokeria ja kakun ollessa vain kahdelle, Omareita olisi jäänyt reilusti yli... Sain 8 kpl fudge-karkkeja alle eurolla Citymarketin irtokarkkihyllyltä :)


  • 1 paketti (200g) Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (2 dl) kuohukermaa
  • 1,5 rkl fariinisokeria/siirappia
  • 0,5 dl tomusokeria (normisokrukin käy)
  • n 8 kpl (4 täytteeseen, loput koristeeksi) irtokarkkihyllystä Fudge kermatoffeeta (tai esim Omar karkkeja)
  • Ripaus suolaa
  • 4 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • Puoli pussia micropoppareita
  • (kinuskikastiketta)
Valmistus:
  1. Ota n 16 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja laita pohjaan leivinpaperi
  2. Murskaa digestivet kulhossa pieneksi murskaksi. Itse käytin lihanuijan kahvapäätyä :D
  3. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurskan kanssa.
  4. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
  5. Laita liivatteet kylmään veteen n 5-10 minuutiksi (voit antaa liivatteen olla vedessä seuraavien vaiheiden ajan)
  6. Vispaa 1,5 dl kuohukermaa tehosekoittimella, sekoita joukkoon tomusokeri ja laita jääkaappiin odottamaan
  7. Kaada loput 0,5 dl kuohukermasta teflonkattilaan. Lisää fariinisokeri ja pieneksi pilkotut fudgekarkit. Sulata miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes seos on tasaista. Jos tuntuu,että nestettä on liian vähän, niin voit lisää joukkoon tilkan perusmaitoa ja jatkaa sekoittamista. Anna hieman jäähtyä.
  8. Sekoita tuorejuusto ja fudge-seos kulhossa
  9. Kiehauta kattilassa vesi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kiehuvaan vesitilkkaan. Ota kattila pois levyltä. Muista sekoitella liivateseosta jatkuvasti, kunnes on noin kädenlämpöistä
  10. Sekoita jäähtynyt liivateseos tuorejuusto-fudgeen.
  11. lisää ripaus suolaa ja sekoita.
  12. Lisää kermavaahto seokseen varovasti esim nuolijalla nostellen. Näin täyte pysyy kuohkeana.
  13. Kaada seos vuokaan. Tasoita varovasti nuolijalla ja vain muutaman kerran heiluttaen vuokaa pöytätasolla. 
  14. Peitä esim kelmulla ja laita jääkaappiin n 4 tunniksi tai valmista edellisenä päivänä ja pidä kakkua yön yli kylmässä.
Koristelu:

Valmista popcornit mikrossa ja anna jäähtyä. Koristele kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Pilko oman fiiliksen mukaan loput fudget randomkokoisiksi paloiksi ja asettele kakun päälle.
Kinuskikastike on valinnainen lisä. Meillä sattui kaapista löytymään, joten tein muutaman kinuskiraidan kakun päälle :) 






Ei kommentteja