Avokado-kanapizza

Leipominen ja erikoisten ruokien kokkaaminen on mulle vähän niin kuin terapiaa (heti shoppailun jälkeen :D). Keittiössä hääräämällä aika kuluu hyvin ja erityisesti leipomusten onnistuessa tulee hyvä fiilis.



Pizzaan sain idean täältä



Pohjan tein itse tosi helpolla ohjeella.

Pizzapohja
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 dl oliiviöljyä/rypsiöljyä
  1. Laita uuni esilämpenemään kiertoilmauunissa 200 C (normissa n 225 C)
  2. Ota kraanasta 2dl n. 40 C  vettä kulhoon. Veden lämpötila on sopiva, kun se tuntuu kättä kuumemmalta.
  3. Sekoita joukkoon kuivahiiva.
  4. Lisää kaikki muut aineet ja alusta, kunnes pohjassa on hyvä sitko ja irtoaa kulhon reunoista.
  5. Pistä esim vesihauteeseen kohoamaan noin 15 minuutiksi.
  6. Vaivaa ylimääräinen ilma taikinasta ja kauli sopivan kokoiseksi leivinpaperille
Mausteöljy
  • 1/2 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä (tai vaikka sekoitus näitä kahta)
  • 2 isoa kynttä hienonnettua valkosipulia
  • 1 teelusikka suolaa
  • 1/2 teelusikkaa pippuria
  • 1 teelusikka oreganoa
  • 1 teelusikka tulista chilijauhetta
Sekoita aineet keskenään kulhossa


Täyte
  • Kanaa (käytin Lidlin Fajitas kanaa)
  • 2 kpl Pirkka mozzarella 125g/200g pussia
  • 1/2 punasipuli
  • 1 syöntikypsä avokado
  • n 10 kirsikkatomaattia
  • (valkosipulia)

Paista kana pannulla ja anna jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen paloittele haluamaasi kokoon. Leikkaa sipuli. Viipaloi mozzarella.


  1. Levitä öljyä KEVYT kerros pizzapohjan päälle.
  2. Laita mozzarella, Asettele kana, Ripottele sipuli ja valkosipuli.
  3. Pistä uunin keskitasolle n 20 minuutiksi
  4. Kuori ja viipaloi avokado ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää pizzan päälle. (Huom! avokado tummuu tosi nopeasti, joten avokadon pilkkominen kannattaa jättää ihan viimetteeksi)




Ei kommentteja