Idea kakkuun lähti Sugar Heron blogin kautta. Käänsin ja väänsin ameriikan mittayksiköt Suomalaisen aivoon järkevämmiksi desilitroiksi, jotta valmistus olisi hieman helpompaa. :)
Tähän kakkuun tulee ihana brownie kakkupohja, jonka valmistin ns normaalissa kakkuvuoassa, mutta leikkasin reunoilta noin sentin-pari pois. Näin suklaamoussella saadaan kakkupohja "piiloon".
Aikaahan tän kakun valmistaminen vie, koska jokaisen moussekerroksen lisäämisen välissä täytyy odottaa n 30 minuuttia hyytymistä. Koristelun itse tekisin vasta seuraavana päivänä, jotta kakku saa rauhassa jämäköityä. Tämä on kyllä jokaisen minuutin arvoinen!
Kakkupohjan ainekset
- 1 dl jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,2 dl voita
- 2,3 dl sokrua
- 2 kananmunaa
- 2 tl vanilja-aromia
Valmistus
- laita uuni esilämpenemään 175 asteeseen
- sekoita jauhot, kaakao, suola ja leivinjauhe kulhossa
- paloittele voi ja laita kattilaan keskilämmölle sulamaan, lisää sokeri ja anna hiljalleen sulaa. Älä keitä.
- jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan
- lisää vanilja-aromi
- lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi
- kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia
- anna jäähtyä!
Maitosuklaamoussen ainekset
- 250 g maitosuklaata
- 4 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- 2 rkl vettä
- 3 liivatelehteä
Valmistus
- vuoraa irtokakkuvuoan reunat siten, että leivinpaperi ylittää yläreunan muutamalla sentillä. Näin moussekerrokset eivät pääse valumaan reunan yli. (kts. kuva 5)
- laita liivatteet kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi
- laita 1,5 dl kuohukermaa kattilaan suolan ja paloitellun suklaan kanssa. Sulata miedolla lämmöllä. Laita erilliseen kulhoon jäähtymään ja sekoittele välillä ettei pintaan synny "kuorta".
- sulata liivatteet 2 ruokalusikalliseen veteen ja sekoita suklaan joukkoon
- vaahdota 2,5 dl kuohukermaa ja sekoita puolet kermavaahdosta suklaan kanssa. Lisää sitten loput ja nostele varovasti, jotta moussen kuohkeus säilyy.
- kaada kakkupohjan päälle, joka on keskellä irtovuokaa. Varmista,että pohja peittyy tasaisesti.
- laita jääkaappiin n 30 minuutiksi ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
Vadelma-valkosuklaamoussen ainekset
- n. 3,5 dl pakastevadelmia
- 250 g valkosuklaata
- (kokonaisisa tuoreita vadelmia)
- 3,5 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- 3 liivatetta
- (punaista elintarvikeväriä)
Valmistus
- laita liivatteet kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi
- laita kattilaan 1 dl kuohukermaa, ripaus suolaa ja 250 g valkosuklaata. Sulata ja siirrä sivuun.
- sulata pakastevadelmat mikrossa tai kattilassa ja soseuta (itse käytin ihan vain haarukkaa). Siivilöi, jotta vadelmaseos on sileää.
- laita vadelmasose kattilaan ja lisää 2 rkl vettä. Kuumenna ja lisää joukkoon liivatteet.
- Kaada vadelma-liivateseos sulan suklaan joukkoon ja lisää halutessasi muutama tippa punaista elintarvikeväriä.
- vaahdota 2,5 dl kuohukermaa ja sekoita puolet kermavaahdosta vadelma-valkosuklaaseoksen kanssa. Lisää sitten loput ja nostele varovasti, jotta moussen kuohkeus säilyy.
- laita maitosuklaakerroksen päälle muutamia tuoreita vadelmia sinne tänne.
- kaada maitosuklaamoussekerroksen ja vadelmien päälle ja laita n. 30 minuutiksi jääkaappiin ennen seuraavaa kerrosta.
Valkosuklaamoussen ainekset
- 250 g valkosuklaata
- ripaus suolaa
- 4 dl kuohukermaa
- 1 tl vanilja-aromia
- 3 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
Valmistus
- laita liivatteet kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi
- laita kattilaan 1,5 dl kuohukermaa, paloiteltu valkosuklaa, ripaus suolaa ja vanilja-aromi. Sulata ja anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
- sulata liivatteet 2,5 ruokalusikalliseen veteen ja sekoita valkosuklaan joukkoon
- vaahdota 2,5 dl kuohukermaa ja sekoita puolet kermavaahdosta valkosuklaaseoksen kanssa. Lisää sitten loput ja nostele varovasti, jotta moussen kuohkeus säilyy.
Suklaa ganache - Koristelun ainekset (seuraavana päivänä)
- tummaasuklaata n 100 g
- 1,5 dl kuohukermaa
- tuorevadelmia
Valmistus
- laita kattilaan tummasuklaa ja kerma. Sulata ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi
- kaada sulatettu käden lämpöinen suklaa ganache kakun päälle ja varovasti spatulalla "työnnä" suklaa reunojen yli luoden "drip cake" valumia.
- päällystä tuoreilla vadelmilla.
Tarvittavia aineksia
- 250 g maitosuklaata
- 500 g valkosuklaata
- 100 g tummaasuklaata
- 13 dl kuohukermaa
- 9 liivatelehteä
- pussi pakastevadelmia
- n 500 g tuoreita vadelmia
- 3 tl vanilja-aromia
![]() |
1. Kakkupohjan ainekset |
![]() |
2. Lisää kananmuna kerrallaan |
![]() |
3. 175 asteessa, uunin keskitasolla n 20 minuuttia |
![]() |
4. Leikkaa reunoilta sentti-pari pois |
![]() |
5. vuoraa reunat leivinpaperilla siten,että reuna "nousee" muutaman sentin. Leivinpaperi pysyy kiinni kakkuvuoassa tipalla vettä. Kakun alla on pahvinen alusta, jotta kakun siirtäminen on helpompaa. |
![]() |
6. Valmista maitosuklaamousse |
![]() |
7. Kakkupohja peitetty maitosuklaamoussella |
![]() |
8. Vadelmasose |
![]() |
9. Vadelma-valkosuklaamoussen valmistus |
![]() |
10. Vadelma-maitosuklaamousse ja kokonaiset vadelmat |
![]() |
11. Valkosuklaamousse |
Ei kommentteja