Vadelmaa ja kolmea suklaata - moussekakku

Tätä kakkua on tullut kokeiltua jo kerran ja se sai superlämpimän vastaanoton. Täm on myös mun kaikkien aikojen lempparikakku!



Idea kakkuun lähti Sugar Heron blogin kautta. Käänsin ja väänsin ameriikan mittayksiköt Suomalaisen aivoon järkevämmiksi desilitroiksi, jotta valmistus olisi hieman helpompaa. :)

Tähän kakkuun tulee ihana brownie kakkupohja, jonka valmistin ns normaalissa kakkuvuoassa, mutta leikkasin reunoilta noin sentin-pari pois. Näin suklaamoussella saadaan kakkupohja "piiloon".

Aikaahan tän kakun valmistaminen vie, koska jokaisen moussekerroksen lisäämisen välissä täytyy odottaa n 30 minuuttia hyytymistä. Koristelun itse tekisin vasta seuraavana päivänä, jotta kakku saa rauhassa jämäköityä. Tämä on kyllä jokaisen minuutin arvoinen!


Kakkupohjan ainekset
  • 1 dl jauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1,2 dl voita
  • 2,3 dl sokrua
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vanilja-aromia

Valmistus
  1. laita uuni esilämpenemään 175 asteeseen
  2. sekoita jauhot, kaakao, suola ja leivinjauhe kulhossa
  3. paloittele voi ja laita kattilaan keskilämmölle sulamaan, lisää sokeri ja anna hiljalleen sulaa. Älä keitä.
  4. jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan
  5. lisää vanilja-aromi
  6. lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi
  7. kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia
  8. anna jäähtyä!


Maitosuklaamoussen ainekset
  • 250 g maitosuklaata
  • 4 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 liivatelehteä

Valmistus
  1. vuoraa irtokakkuvuoan reunat siten, että leivinpaperi ylittää yläreunan muutamalla sentillä. Näin moussekerrokset eivät pääse valumaan reunan yli. (kts. kuva 5)
  2. laita liivatteet kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi
  3. laita 1,5 dl kuohukermaa kattilaan suolan ja paloitellun suklaan kanssa. Sulata miedolla lämmöllä. Laita erilliseen kulhoon jäähtymään ja sekoittele välillä ettei pintaan synny "kuorta".
  4. sulata liivatteet 2 ruokalusikalliseen veteen ja sekoita suklaan joukkoon
  5. vaahdota 2,5 dl kuohukermaa ja sekoita puolet kermavaahdosta suklaan kanssa. Lisää sitten loput ja nostele varovasti, jotta moussen kuohkeus säilyy.
  6. kaada kakkupohjan päälle, joka on keskellä irtovuokaa. Varmista,että pohja peittyy tasaisesti. 
  7. laita jääkaappiin n 30 minuutiksi ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.


Vadelma-valkosuklaamoussen ainekset
  • n. 3,5 dl pakastevadelmia
  • 250 g valkosuklaata
  • (kokonaisisa tuoreita vadelmia)
  • 3,5 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • 3 liivatetta
  • (punaista elintarvikeväriä)

Valmistus
  1. laita liivatteet kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi
  2. laita kattilaan 1 dl kuohukermaa, ripaus suolaa ja 250 g valkosuklaata. Sulata ja siirrä sivuun.
  3. sulata pakastevadelmat mikrossa tai kattilassa ja soseuta (itse käytin ihan vain haarukkaa). Siivilöi, jotta vadelmaseos on sileää.
  4. laita vadelmasose kattilaan ja lisää 2 rkl vettä. Kuumenna ja lisää joukkoon liivatteet. 
  5. Kaada vadelma-liivateseos sulan suklaan joukkoon ja lisää halutessasi muutama tippa punaista elintarvikeväriä.
  6. vaahdota 2,5 dl kuohukermaa ja sekoita puolet kermavaahdosta vadelma-valkosuklaaseoksen kanssa. Lisää sitten loput ja nostele varovasti, jotta moussen kuohkeus säilyy.
  7. laita maitosuklaakerroksen päälle muutamia tuoreita vadelmia sinne tänne.
  8. kaada maitosuklaamoussekerroksen ja vadelmien päälle ja laita n. 30 minuutiksi jääkaappiin ennen seuraavaa kerrosta.


Valkosuklaamoussen ainekset
  • 250 g valkosuklaata
  • ripaus suolaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä

Valmistus
  1. laita liivatteet kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi
  2. laita kattilaan 1,5 dl kuohukermaa, paloiteltu valkosuklaa, ripaus suolaa ja vanilja-aromi. Sulata ja anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
  3. sulata liivatteet 2,5 ruokalusikalliseen veteen ja sekoita valkosuklaan joukkoon
  4. vaahdota 2,5 dl kuohukermaa ja sekoita puolet kermavaahdosta valkosuklaaseoksen kanssa. Lisää sitten loput ja nostele varovasti, jotta moussen kuohkeus säilyy.

Suklaa ganache - Koristelun ainekset (seuraavana päivänä)
  • tummaasuklaata n 100 g
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • tuorevadelmia

Valmistus
  1. laita kattilaan tummasuklaa ja kerma. Sulata ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi
  2. kaada sulatettu käden lämpöinen suklaa ganache kakun päälle ja varovasti spatulalla "työnnä" suklaa reunojen yli luoden "drip cake" valumia.
  3. päällystä tuoreilla vadelmilla.


Tarvittavia aineksia
  • 250 g maitosuklaata
  • 500 g valkosuklaata
  • 100 g tummaasuklaata
  • 13 dl kuohukermaa
  • 9 liivatelehteä
  • pussi pakastevadelmia
  • n 500 g tuoreita vadelmia
  • 3 tl vanilja-aromia


1. Kakkupohjan ainekset
2. Lisää kananmuna kerrallaan
3. 175 asteessa, uunin keskitasolla n 20 minuuttia
4. Leikkaa reunoilta sentti-pari pois
5. vuoraa reunat leivinpaperilla siten,että reuna "nousee" muutaman sentin. Leivinpaperi pysyy kiinni kakkuvuoassa tipalla vettä. Kakun alla on pahvinen alusta, jotta kakun siirtäminen on helpompaa.
6. Valmista maitosuklaamousse
7. Kakkupohja peitetty maitosuklaamoussella
8. Vadelmasose
9. Vadelma-valkosuklaamoussen valmistus
10. Vadelma-maitosuklaamousse ja kokonaiset vadelmat
11. Valkosuklaamousse
12. Yön yli hyytynyt kakku
13. Päälle suklaa ganache
14. Koristele miten haluat :) 

Ei kommentteja