Juuri minulle sopiva lemmikki

Olen jo pitkään toivonut lemmikkiä ja akoinaan minulla on ollutkin muun muassa kani ja koira. Erilaisten elämäntilanteiden vuoksi lemmikki ei ole ollut moneen vuoteen vaihtoehto, mutta nyt vihdoin muutettuamme poikaystäväni kanssa yhteen tuntuu,että eräänlainen perheenlisäys olisi mahdollista.

Ongelmaksi syntyi kuitenkin se, että minkä lemminkin haluaisimme? Haluaisin seuraa ja hoivattavaa, mutta en välttämättä juosta räntäsateessa klo 6 aamulla ennen päivän aherruksia, mutta en myöskään tahdo liian itsenäistä eläintä, joka ei juurikaan kaipaa silityksiä tai huomiota.

Kääpiöluppa / Holland lop


Kävin sähköpostikeskustelua muutaman kanikasvattajan kanssa, mutta pelkään, ettei kani toisi riittävää seuraa. Harkitsin sylikoiraa, kuten esimerkiksi Chihuahua tai Cavalier King Charles Spaniel rotuisia koiria, mutta poikaystäväni ei ollut kovin innokas, koska koira toisi mukanaan suuremman vastuun. Päädyimme yhteisymmärryksessä kissaan.


                                       Chihuahua                                     Cavalier King Charles Spaniel

Pitkään olen miettinyt Ragdoll rotuista koiramaista kissaa ja olin lähes varma, että siihen rotuun päätyisin. Nyt kuitenkin Pyhä Birma vaikuttaa yhtä hyvältä vaihtoehdolta . Tutkin erilaisia keskusteluja ja yhdistysten sekä kasvattajien sivuja saadakseni tietoa molemmista. Tiedonhankinta ei kuitenkaan auttanut yhtään, tahdon molemmat!

Ragdoll
Ragdoll on kissa, joka hurmaa omaa lemmikkiä etsivän yleensä sinisillä silmillään ja pehmeällä ulkomuodollaan. Ragdolleille tyypillisintä on kuitenkin niiden luonne. Ragdollit ovat rauhallisia, seurallisia ja syvästi ihmiseen kiintyviä. Ne ovat aina siellä, missä ihmisetkin ovat, ja osallistuvat kaikkeen, mitä perheessä tehdään. Ne ovatkin luonteeltaan enemmän koiranpennun kuin kissan kaltaisia ja kiintyvät syvästi perheeseensä.
Ragdoll on saanut nimensä räsynukkemaisesta olemuksestaan. Kun ragdoll-kissan ottaa syliin, se rentoutuu ja tuntuu veltolta kuin räsynukke. Tämä on puhtaasti luonneominaisuus ja kissa tekeekin niin vain silloin, kun se itse sitä haluaa. 


Pyhä Birma
Pyhä Birma on puolipitkäkarvainen naamiokissa, jolla on valkoiset tassut. Takajaloissa valkoinen väri jatkuu jalan takaosassa nk. kiilana. Naamioväritys on kasvoissa, korvissa, jaloissa sekä hännässä, ja muutoin vartalo on erittäin vaalea. Naamiovärejä on olemassa kaikkiaan 20 eri värimuunnosta. Silmät ovat kauniin syvän siniset. Pyhä Birma on kauniin ulkonäkönsä ja helpon hoidettavuutensa vuoksi monelle kissanomistajalle oiva rotuvalinta. Pyhä birma on luonteeltaan ystävällinen, rauhallinen ja hyvin sosiaalinen. Se sopii erinomaisesti kaupunkikodin lemmikiksi ja viihtyy mainiosti niin muiden lemmikkien kuin lastenkin seurassa.

Päädyin lopputulokseen, että käyn kevään 2013 aikana kissanäyttelyssä katsomassa molemmat rodut (ja yritän saada poikaystäväni jollain ihmeen kaupalla mukaani :D) ja keskustelen paremmin kasvattajien kanssa.

Onkohan teillä satunnaisilla lukijoilla antaa mielipiteitä tai neuvoja?  Onko teillä omia kokemuksia?
Ei kommentteja