Todettu diabetes ja kyhmy rinnassa - Life update

Olen käynyt viimeisten muutamien kuukausien aikana akuuttipsykiatrian poliklinikalla mielenterveyteni arvioinneissa. Tähän kaikkeen kuului osaksi myös terveyden yleinen arviointi, verikokeineen päivineen. Näistä kokeista löytyi kuitenkin jotain mitä en osannut odottaa.Nimittäin korkea verensokeri. Kävin muutamissa verikokeissa noin kuukauden välein, joista kävi ilmi, että mun paastoverensokeri oli jatkuvasti koholla. Ei hurjasti, mutta riittävästi, jotta mut lähetettiin HUSlabiin sokerirasitukseen tarkempiin tutkimuksiin.

Mikä sokerirasituskoe?
Tässä kokeessa paastotaan ensin yön yli 10-14 tuntia, suunnataan aamulla labraan, jolloin otetaan ensin yksi verinäyte (paastoverinäyte). Sen jälkeen juodaan tosi sokerisen siirappista makeaa nestettä, odotetaan labran tiloissa 2 tuntia ja otetaan toinen verinäyte. Tästä näytteestä nähdään, kuinka mun kroppa kykenee käsittelemään sokeria.

Mun paaston jälkeinen verensokeriarvo oli 8.4 mmol/l. Arvon tulisi olla 4-6 mmol/l. Vertaukseksi lääkäri kertoi, että verensokerin ollessa todella paha, se voi yltää jopa yli 20 lukemiin, joten suurta hätää ei sinällään ole.

Lyhyt verensokeriarvo (eli 2 tunnin sokeriliuoksen juomisen jälkeen) oli 14.5 mmol/l. Arvon tulisi olla alle 7.8 mmol/l. Vertaukseksi lääkäri kertoi jälleen, että pahemmissa tapauksissa arvo saattaa yltää jopa 30 mmol/l asti.

Siitä huolimatta, että mun arvot eivät ole katossa, niin ne yltävät diabeteksen toteamiseen. Lisäverikokeissa kävi ilmi, että kyse on 2 tyypin diabeteksesta, joka on vielä hoidettavissa elämäntapamuutoksella: painon pudottamisella sekä liikunnan lisäämisellä. Mulle aloitettiin myös Metforem- lääkitys, mutta insuliinia tuskin tarvitaan.Diabetes voi piileä useita vuosia ja Suomessakin elelee tuhansia ihmisiä, jotka tietämättään sairastaa diabetesta. Sairaus voi olla myös yksi osasyy mun uupumukseen ja heikkoon oloon. Tää on sitten mahdollisesti taas lisännyt masennusta, kun ei ole voimia tehdä mitään.

Olenkin miettinyt,että mitähän nyt sitten tapahtuu esimerkiksi blogille, kun sokeria pitää välttää ja täytyy kiinnittää enemmän huomiota terveelliseen ruokavalioon. Tuleekohan tästä mun blogista jokin "Salaattia diabeetikon naamaan"-blogi? :D Vai yritänkö jatkaa leipomuksia, mutta keksiä herkkuja, joita diabeettikokin voisi syödä? Aika näyttää ja hei, ideoita otetaan vastaan.


Kaiken tämän päälle huomasin kovahkon oudon kyhmyn mun vasemmassa rinnassa. Odottelin ensin muutaman viikon, jos kyse olisikin jostain öö.. random kyhmystä, joka lähtisi itsestään pois. Valitettavasti pallukka jatkoi hengailua eikä siinä auttanut kuin lähteä lääkäriin.

Alustavasti lääkäri totesi,että kyhmy ei vaikuta vaaralliselta, koska ei ole "yhtä kova" kuin normaalisti huonolaatuiset rintasyövät. Sanoi myös, että rinnoissa on rakkuloita, jotka ajoittain saattavat kasvaa ja jälleen pienentyä ja se on kuulemma normaalia. Lääkäri laittoi kuitenkin lähetteen mammografiaan ja rinnasta otetaan röngten tämän kuun lopussa. Toivotaan, että lääkärin alustava arvio olisi oikeassa eikä kyseessä ole mistään vaarallisesta.

Tällaista kaikkea on tapahtunut nyt kaiken muun lisäksi. Välillä tuntuu,että ne nallekarkit ei mee tasan. :D
Kevennykseksi voisin näyttää, kun ostettiin meidän mussuille uusi raapimapuu ja Trixie Cat Activity Fun Board. Olivat kyllä niin innoissaan <3

Tilattu Zooplussasta  Fluffy I -raapimispuu  69,99 €


Zooplussasta Cat activity fun borad 22,99 €

1 kommentti

 1. Each year, 11,000 People Saw Their Diabetes Mysteriously REVERSED, But Even Their Doctors Couldn’t Say Why

  Until a rogue diabetes researcher solved this decades-old medical mystery…

  Start using his natural, at-home treatment to reverse your Diabetes without medication.

  For more info please click on the following link: How To Heal Diabetes.

  Talk soon.  .

  VastaaPoista