Syötävä kuppi - Kinuskikissan Joulukisa!

Olen jo tovin halunnut kokeilla jotain vastaavaa leipomusta ja mikäs parempi ajankohta kuin Kinuskikissan Joulukisa, jossa palkintona on Moccamaster!

Kuten kisan säännöissä sanotaan, tulee leipomus koristella Kinuskikissan Vaniljamassalla, jota saa hänen verkkokaupastaan sekä itseasiassa ainakin Vantaan Confetti-liikkeestä :)Sisältä löytyy minttusuklaamuffinsseja, jotka valmistin edellisenä päivänä, jotta tiivistyvät yön aikana eivätkä murene niin helposti. Myös muffinssien resepti on Kinuskikissan ja voit vilkaista sen täältä!
Koristeluun käytin perusohjeena pinterestistä löytyä kuvasarjaa:

Kuva:pinterest
Ensiksi valmistin suklaamoussen. Mulla on hyvin simppeli, mutta toooosi maukas vakkariohje. Kuohuta vispikerma, sulata maitosuklaa mikrossa ja sekoita sula, jäähtynyt suklaa varovasti nuolijalla vaahdotetun kerman joukkoon.

Päällystä muffinssi ohuella kerroksella moussea. Tämä auttaa vaniljamassaa kiinnittymään muffinssiin.

Mittaa muffinssin ympärys ja korkeus. Ympärysmitaksi tuli 21 cm ja korkeudeksi n 4 cm. Lisäsin korkeuteen 3 cm tilaa mousse osalle, joka ajaa talvisen minttukaakaon osaa. Tästä vaniljamassapaketista tuli vain yhden kupin reunat, koska halusin tehdä kaakaokupista tukevan.

Sivele vettä vaniljamassan päätyihin, jotta kiinnitys on helpompaa. Massasta tulee hyvin tahmeaa veden avulla, joten liimaa ei tarvita. Kiinnitä kupin otin. Tämä homma vaatiikin hieman viileitä hermoja! :D

Pursota suklaamoussea kupin sisään kaakaoksi.

Koristele haluamallasi tavalla :)


Tämä oli tosi hauskaa tehdä. Koristelu on kyllä mukavaa puuhaa. :D

Sisällä minttusuklaamuffinssiEi kommentteja