Taivaallinen Tallipihan suklaapuoti ja arvonta!

Tampereella sijaitsevan Tallipihan Suklaapuodin tuotteisiin sain ensimmäistä kertaa kosketuksen vuoden 2015 Ruoka, Viini & Hyvä Elämä messuilla. Ystäväni kävi kyseisillä messuilla minua aikaisemmin ja harvinaisen päättäväisenä vannotti, että mene mene MENE maistamaan niitä suklaita.

Hieman pessimistisenä totesin, että eiköhän se kaikki suklaa maistu suht samalta. 
Voih, kuinka ihminen voikaan olla väärässä.Messuständille päästessäni mieli alkoi kuitenkin muuttumaan, koska ständin ympärillä oli asiakkaita ihan ruuhkaksi asti. Tarjolla oli maistiaisia ja saadessani suuhun La Praline vadelmatryffelin olin TÄYSIN myyty. Suklaaeuforioissa teki mieli ostaa paketteja varmaan sata, mutta onneksi pysyin hillityssä kolmessa paketissa. :D

Firmalla ei vielä ole verkkokauppaa, mutta pienen jutustelun myötä selvisi, että verkkokauppakin on ollut pohdinnan alla. Sain myös kuulla, että Suklaapuoti sijaitsee Tampereella, joka on mieheni kotikaupunki. Visiitti puodissa oli melko varmasti jossain vaiheessa edessä. 

Tämän messukäynnin jälkeen kyseinen suklaapuoti kummitteli mun mielessä ja VIHDOIN viime viikonloppuna tulikin aika käydä Tallipihalla, missä Suklaapuoti sijaitsee!
sisäänkäynti
Jo pelkästään Tallipihan idylli luo aivan ihanan ympäristön Suklaapuodille. Mieleeni tuli väkisin elokuva Pieni Suklaapuoti (Chocolat), jota tähdittää Johnny Depp (aivan ihana leffa muuten. En kyllä suosittele katsomaan ilman omia suklaanaposteltavia :D).

Astuessasi sisälle ensimmäisenä vastaan tuli asiakkaat, joita oli PALJON. Olimme mieheni kanssa ehkäpä pahimpaan ruuhka-aikaan liikenteessä, mikä näkyi asiakasmäärissä. Kävin pikaisesti moikkaamassa Hannea, joka on toinen paikan pitäjistä ja aloitin oman kierrokseni putiikissa. Suloisesta puodista on ehkä paras kertoa kuvin, joita yritin ottaa ihmisväen joukossa! :)nämä on just niitä tryffeleitä, jotka voittivat mut puolelleen! :D Makuja on muun muassa vadelma ja chili.Tästä ihanasta Japanilaisesta leidistä on pakko kertoa. 
Ottelin puodissa kamerallani kuvia ja välillä odottelin,että ihmiset kävelevät kuvattavan kohdan ohitse. Tämä leidi jäi kuitenkin ystävällisesti odottamaan, että saisin otettua kuvani. Tunnistin tytön (ja hänen äitinsä) asut perinteisiksi Japanilaisiksi asuiksi kimonoiksi. Tästä päätellen sanoin tytölle kiitoksen Japaniksi "Arigato gozaimas." ja vastapa tytön ilme muuttui ja silmät menivät pyöreiksi ihmetyksestä. Yllättyneenä hän viittoi äitiään ja totesi vain "okasan, okasan, arigato! arigato!" ja osoitteli minua. (Okasan tarkoittaa siis äitiä Japaniksi.) 

Hieman hämmennyin tästä tilanteesta, mutta ymmärsin,että tyttö kysyi puhunko Japania. Englanniksi vastasin, että vain vähän ja kysyin,että saanko ottaa kuvan hänestä blogiini. Tyttö pyysi äitiään kuvaan mukaan joka vain totesi kieltävästi "ieieieie" ja naureskeli, joten tytär päätyi poseeraamaan yksin. Kehuin tyttären asua ja sanoin perinteisen "kawaii..!" johon tytär hykerteli hyvin tyytyväisenä :D
Tilanne oli meille kaikille ehkä hieman hämmentävä ja ruuhkaisessa puodissa en tajunnut pyytää tytön sähköpostiosoitetta, jotta olisin voinut lähettää kuvan myös hänelle, joten ken tunistaa tai tietää miten häneen saisi yhteyden, niin kertokaahan myös minulle! :)

Täm oli ensimmäinen kerta, kun livenä ihan oikeassa normitilanteessa sanoin Japaniksi jotain. Pieni asia, mutta silti niin makeeta! :D
Hyvien herkkujen jonottaminen ei tuota tuskaa. It's worth it ;) 
Puoti oli aivan ihana! Vaikka kaikkea pientä oli vähän joka paikassa, niin tila ei tuntunut ollenkaan sekavalta. Silmä tarttui herkkujen lisäksi ihaniin koristeisiin ja esillepanoihin. Asiakaspalvelu oli kiireestä huolimatta tosi ystävällistä ja jokaista asiakasta palveltiin perusteellisesti. Mun lemppari yksityiskohta oli iso liitutaulu, jossa oli Mel Gibsonin toteama lausahdus:

"after 20 years of marriage, I'm finally starting to scratch the surface of what women want. And I think the answer lies somewhere between conversation and chocolate."


Mukaan tarttui muutamia salmiakkikarkkeja, vadelmatryffeleitä, minttusuklaakahvia ja tiskiltä valittuna erilaisia konvehteja. Mun lemppariksi tuli basilikalla maustettu kirpeähkö, luultavimmin mangotäytteinen konvehti. Ihanan raikas ja tosi erikoinen makuyhdistelmä. Pääsi yllättämään! Mieheni piti eniten tummasuklaisesta donitsikonvehdista. :) Erikoisin oli vadelma-lakritsi-valkosuklaa. Mun makunystyrät meni ihan sekaisin siitä combosta! :D

Samppanja. Niin nätti! :D
Edustalla basilika-mango, seuraavaksi vadelma-valkosuklaa ja taaimmaisena erikoinen vadelma-lakritsi-valkosuklaa

suklaadonitsi
Vadelman makuiset La Pralinet
Sain paikan omistajilta Ullalta ja Hannelta pienen kirjallisen haastattelun. Kiitokset leideille!

kuva lainattu Tallipihan Suklaapuodin verkkosivuilta
Mikä on Tallipihan Suklaapuodin historia ja miten kaikki alkoi?

Minä ( Ulla) aloitin Tallipihan Suklaapuodin yrittäjänä 2010 maaliskuussa. Olin ollut jo 4 vuotta käsityöyrittäjänä Tallipihalla, Vahdin Talon kaupassa kun ihana Tallimestarin talo oli juuri vapautunut edelliseltä yrittäjältä. 
Tallipihan idylli ja tunnelma mahdollistivat sen, että puodista päätettiin luoda elämyksellinen, omanlainen "peppipitkätossumainen" herkkukeidas.
Alusta asti ajatuksena oli, että kun asiakas meille saapuu, niin hänelle tarjotaan elämyksiä, suurta suklaan ja herkkujen valikoimaa ja ennenkaikkea ystävällistä palvelua. 


Tallipihan Suklaapuotia pyörittää kaksi ihanaista naista. Keitä olette ja mitä olette tehneet aikaisemmin?

Suklaapuodin yrittäjinä toimii nyt sisarukset Ulla ja Hanne. Hanne tuli mukaan kuvioihin vuoden 2015 alusta. 
Ulla on koulutukseltaan filosofian maisteri (maantiedon ja biologian aineenopettaja). Opiskeluaikana yrittäjähenki alkoi jo nostaan päätään ja vuonna 2005 Ulla perusti oman yrityksen nimeltään Tinkeli. Tinkeli toimii vieläkin sivutoimisesti ja suklaapuodista saa Tinkelin tuotteita, jotka ovat pieniä tonttu-ja enkelihahmoja eli siis tinkeleitä. Ulla vastaa puodin toiminnasta kuten esimerkiksi  tuotteista ja asiakaspalvelusta.
Hanne on restonomi sekä tradenomi. Hannella on myös oma sivutoiminen yritys Markkinointiapu Hanne. Hannen rooli Suklaapuodissa onkin paljon markkinoinnin puolella sekä oman maahantuontimme tukkuasiakkaiden palvelussa. 


Mitä kaikkea puodissanne on tarjolla ja mitkä seikat teille ovat tärkeitä tuotteissanne? 
Mitkä herkut ovat teidän suosikkejanne?

Meille on tärkeää, että meillä on edustettuna useita eri tavaran toimittajia (n.30 kpl).  Tuotteita tulee läheltä, paikallisilta valmistajilta mutta myös Euroopasta, erilaisten herkkujen valmistajilta. Haluamme erottua laajalla valikoimalla ja haluamme, että jokainen puotiimme sisään astellut asiakas löytää jotakin mieleistä mukaansa. 
Tärkeää on myös se, että meiltä löytyy paljon tuotteita, joita ei saa muualta Suomesta.

Ullan suosikit: Kotimaisen Kultasuklaan salmiakki-vadelmalevy ja latvialaisen Emils Gustavsin tummasuklainen manteli-konvehti. 
Hannen suosikit: Ruotsalainen La Pralinen merisuola-tryffeli ja Budapestiläisen ChocoMe:n pekaanipähkinä-orvokki-lakritsi-mustaherukkalevy


Missä Tallipihan Suklaapuoti nähdään seuraavaksi? 

Tallipihan Suklaapuoti osallistuu seuraaville messuille tulevan syksyn aikana:
 • Turun Ruoka-ja Viinimessut 30.9-2.10.2016 (Turku)
 • Helsingin Viini- ja Ruokamessut 27-30.10. 2016 (Helsinki)
 • Suomen Kädentaidot 18-20.11.2016 (Tampere)
Tallipihan Suklaapuoti palvelee asiakkaita 7 päivää viikossa melkein ympäri vuoden. Tammikuussa pidämme "kesälomaa", joten silloin palvelemme vain viikonloppuisin.

Arvonta 


Arvontaan osallistut kertomalla kommenttikenttään, että mikä suklaa on oma henkilökohtainen suosikkisi tai minkälaista suklaayhdistelmää olet aina halunnut päästä kokeilemaan! Oma luottosuklaani on Maraboun maitosuklaa. Se ei koskaan petä. ;) 

Varmistathan, että nimimerkkisi kautta tai kommentistanne löytyy toimiva sähköpostiosoite. Voittajalle ilmoitetaan sähköpostilla.

Vastausaikaa on perjantaihin 22.7.2016 klo 12 asti

Palkintona on ihana ChocoMe- suklaalevy!
Tätä 66 % tummaa suklaata on ilahduttamassa sokeroidut orvokin terälehdet, pakastekuivatut kirsikat sekä pakastekuivatut mustaherukat.

Palkinnon tarjoaa Tallipihan Suklaapuoti


36 kommenttia

 1. Suosikkini on tummasuklaa ryyditettynä salmiakilla ja vadelmalla.Ihanalta kuulostaa myös tuo palkintosuklaa.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Tykkään jos suklaassa on chiliä tai merisuolarakeita:)
  mannanposti(at)luukku.com

  VastaaPoista
 3. Tykkäisin kokeilla vadelma-salmiakkia. Mukaan ihanaa suklaalevyä tavoittemaan. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Tallipiha on kyllä kiva ja parasta siellä on juurikin suklaapuoti. Täytyy sanoa, että sokeroidut orvokit suklaassa kuulostaa ihanalta yhdistelmältä ja ehdottomasti olisi kiva päästä maistamaan. sonjaemiliia(at)gmail.com

  VastaaPoista
 5. Maitosuklaa ja salmiakki, jos pitäisi valita yksi yhdistelmä, mutta kaikki suklaa kyllä maistuu. Etenkin kultasuklaan salmiakki-vadelmasuklaa kuulostaa hyvältä, myös tämä tummasuklaa, sokeroiduilla orvokin lehdillä kuulostaa herkulliselta. outijulia( at )gmail.com

  VastaaPoista
 6. Salmiakki-suklaa yhdistelmä vetoaa aina.
  Mukana arvonnassa.
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Oi kuulostaa lemppari suklaalta! kipa89@windowslive.com

  VastaaPoista
 8. Maraboun SaltLakrits on suosikkini, ja muutenkin suklaa yhdistettynä lakritsiin tai salmiakkiin.
  Kävin tuolla Suklaapuodissa alkukesästä, olipa todella ihana paikka!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Fazerin sininen toimii aina! :)
  ida.kojo@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Suosikkisuklaani vaihtelee. Syön niin usein suklaata, että ilmeisestu kyllästyn aina jopa suosikkeihini... Aimemmin suosin Pätkiksiä, mutta nyt olen syönyt usein Fazerin Fazerina-patukoita. hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Pidän monenlaisesta suklaasta. Pääosin maitosuklaasta, mutta olen koittanut opetella syömään myös tummaa suklaata lähiaikoina. juhtimus(ät)gmail(piste)com

  VastaaPoista
 12. Karamelli-merisuola ja popparisuklaa on ne hyvät 💜 undawii@windowslive.com

  VastaaPoista
 13. Kaikki suklaa menee, mutta lemppari taitaa olla kokonaisia hasselpähkinöitä ja maitosuklaata -yhdistelmä Fazerilta. :) <333

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Lähestulkoon kaikki suklaa on hyvää, mutta appelsiini-maitosuklaa ja vadelma-salmiakkivalkosuklaa on ihan parasta. Itsekin olen vieraillut tuolla Tallipihan Suklaapuodissa muutaman kerran ja siellä iskee melkein valinnanvaikeus kaikkien ihanien herkkujen edessä :) riiti81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 15. Airiina
  Olen suklaan suurkuluttaja, pidän tummasta merisuola suklaasta mutta myös Marabou on suosikkeja.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 16. Ehdottomasti suosikkini on Milkan jogurtti crisp ! Se on vaan syntisen hyvä yhdistelmä :) Tjja: tiiakemppi(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Maraboun keksisuklaa on ollut tähän asti lempparini :) Meillä menee hassusti niin, että mies on se suklaahirmu ja tämä rasia lähtisi romanttisesti hänelle :D Vastalahjaksi voisin ottaa uuden hiomakoneen, tai meisselisetin tulevaa remppaprojektiani varten..
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Suosikkini on (kenen valmistajan vaan) salmiakkisuklaa. Juuri täydelliset yhdessä. Kirsikka on makusuosikkini, mutta suklaaseen yhdistettynä en ole onnistunut löytämään kunnollista tuotetta, pitää pistää mieleen Tallipiha, seuraavaan Tampereen käyntiin odottamaan.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
 19. Suklaat joissa on minttua on suosikkejani. Ja suklaata jossa on vadelmaa haluaisin testata.

  t. Tiina miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 20. Päärynä-manteli tummalla suklaalla on timanttia, mutta en ole vielä pahaan suklaaseen törmännytkään. Kaupan suklaista normisti Geisha. Nämä esittelemäsi ovat silkkaa hemmottelua!
  Nina
  ippenpippen72@suomi24.fi

  VastaaPoista
 21. Suosikkini on valkosuklaa-suolapähkinä

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 22. Haluaisin maistella valkosuklaa-tummasuklaa-salmiakki-vadelma-manteli -suklaata :D Jos kotoa löytyy suklaata, niin se on Lidlin 45% suklaa (en muista merkkiä). talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 23. Olen aina rakastanut minttusuklaata, erityisesti Maraboun minttukrokanttisuklaa on sellainen, mikä hupenee hetkessä.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 24. Suosikkini tällä hetkellä on Fazerin Crunchy caramel & sea salt.
  ritva.k.valimaki@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Lemppari suklaaksi meni heittämällä Pandan uusi valkosuklaa jossa vadelmamuruja. Tätä ennen Maraboun tavallinen ja minttukrokantti oli suosikkeja, toki edelleen menee :)
  ha55u@outlook.com

  VastaaPoista
 26. Mmmmmaraboun Daim-suklaalevy (sulatettuna riisimurojenpäälle höyrystyskattilassa) ��
  Kimi.mattila@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Maraboun salmiakki ja suklaat maustettuna suolahipuilla ja karamellillä ovat ihania �� kaskinen.anna@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Henna28
  Geishaa ostan jos noin kiireessä kaupassa en muita ennätä tsekkailla mutta olen avoin kaikille muillekin mauille.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 29. Fazerin sinine ja Pirkka minttusuklaa pallerot. sannikas15@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Mun suosikkisuklaa on ehdottomasti Geisha, nam! :)

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Kaikki suklaa kelpaa ja varsinkin tälläiset herkut

  VastaaPoista
 32. Suosikkini on Cloettan KexChoklad, jota pyydän aina tuomaan laivalta :) Maraboun minttukrokantti suklaalevy on myös todella hyvää.
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Suosikkini on Maraboun mansikkasuklaa. Sitä ei vain taida enää saada mistään, kun oli kausimaku :(

  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 34. Suklaa monsterina on vaikea valita vain yhtä lempparia, mutta suklaa mikä ei petä koskaan on kyllä Fazerin sininen.

  maijakekkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Yhdistelmä kuulostaa erittäin kesäiseltä ja ennenkaikkea mielenkiintoiselta! Kuten muutkin ovat sanoneet, niin salmiakki ja suklaa sopivat mielestäni todella hyvin yhteen. Myös maitosuklaa ja kookos on herkullinen yhdistelmä, Marabou ei sitä taida enää valitettavasti valmistaa. Ihan tulee vesi kielelle ;D

  VastaaPoista
 36. Toi kahvi kiinnitti huomion heti xD

  Luottosuklaa on juurikin Marabou, mutta parhain koskaan maistamani suklaa on ollut juurikin Suklaapuodin vadelmatryffeli :) Kookos-appelsiinisuklaa olisi sellainen maku mitä haluaisin maistaa, mutta ei ole vielä vastaan tullut missään :)

  VastaaPoista